Prospekt za prvo ponudbo obveznic družbe Linhartov kvart, razvoj nepremičninskih projektov, d.o.o. z oznako LHK1 javnosti in uvrstitev v trgovanje
Objavljeno: 26. 10. 2023

Corwin in Hartenberg, slovaški razvijalec nepremičnin in češka investicijska družba, ki posluje v srednji in vzhodni Evropi, napovedala prodajo obveznic v Sloveniji

 

Prodaja obveznic v višini 9,5 milijona evrov

 

Corwin, vodilno podjetje v panogi, ki slovi po desetletni zavezanosti učinkovitim, vrhunskim in kakovostnim gradbenim projektom, je napovedalo nov investicijski produkt, ki ga na slovenskem trgu ni bilo zadnjih 20 let. Obveznice so zavarovane z atraktivnim zemljiščem, namenjenim njihovemu novemu projektu v Ljubljani, poimenovanemu Linhartov kvart. Skupni obseg izdaje je 9.500.000 evrov, minimalna naložba je 10.000 evrov z ročnostjo izdaje pet let. Obveznice zagotavljajo enkrat letno izplačljive obresti v višini 6 % in so zavarovane tudi s konservativnim vzvodom 50 % LTV (razmerje med posojilom in vrednostjo zavarovanja).

 

Po besedah predstavnikov podjetja Corwin so obveznice Linhartov kvart premišljeno strukturirane. Zagotavljajo, da bodo imetniki obveznic prejeli donose še pred začetkom bančnega financiranja. »Radi bi dali priložnost vlagateljem, da so del inovativnega projekta. Projekta, ki bo revitaliziral degradirano območje v bližini središča Ljubljane. Projekta, ki bo prinesel nov pristop in prispeval h kakovosti življenja v slovenski prestolnici,« je povedal Róbert Mitterpach, finančni direktor podjetja Corwin.

 

Izdaja obveznic je organizirana v sodelovanju z Iliriko, eno vodilnih slovenskih borznoposredniških družb. »Agencija za trg vrednostnih papirjev je potrdila naš prospekt. Na voljo je na www.corwin.sk/invest-si. Nakup obveznic je možen do januarja 2024. V januarju, ko bomo zaključili s prodajo, bodo investitorji tudi uradno postali lastniki obveznic,« dodaja Mitterpach. Projekt Linhartov kvart je v začetni fazi, zato bodo sredstva, zbrana z izdajo obveznic, namenjena pripravi ključnih prostorskih dokumentov, financiranju pripravljalnih del in drugih Corwinovih projektov. Gradnja Linhartovega kvarta bo financirana s kombinacijo bančnih, lastnih sredstev in sredstev, zbranih s prodajo obveznic. »Na ta način smo bolj prilagodljivi in imamo čas, da naredimo ta projekt res izjemen. Poleg tega takšen način sofinanciranja omogoča lokalnim vlagateljem, da sodelujejo pri razvoju lastnega mesta,« je zaključil Mitterpach.

 

O Linhartovem kvartu

Podjetje Corwin razvija Linhartov kvart v sodelovanju s priznanim avstrijskim arhitekturnim studiom AllesWirdGut in vodilnimi danskimi urbanisti iz Gehl Architects. Zasnovan je tako, da bo revitaliziral neizkoriščeno in degradirano območje v velikosti skoraj 16.500 kvadratnih metrov, južno od Linhartove ceste, za zgradbo Slovenijalesa. Namen tega vizionarskega projekta je, da postane ena od ikon Ljubljane. »S tem projektom želimo dvigniti in izboljšati to edinstveno lokacijo,« je povedal Mitterpach. Projekt, ki bo sledil Corwinovim načelom, obljublja, da bo uresničil bistvo ustvarjanja napredne stavbe, osredotočene na ljudi znotraj modernih in živahnih mest.

 

Pionirji novih pristopov v razvoju nepremičnin

Corwin je vodilno podjetje na področju razvoja nepremičnin, ki pušča pomemben pečat v Sloveniji, na Slovaškem in Češkem. Že 13 let uresničujejo najambicioznejše, prelomne projekte na trgu in razvijajo nove pristope v industriji. Eden njihovih najpomembnejših mejnikov je poslovna stavba Einpark v Bratislavi na Slovaškem – prva ogljično nevtralna stavba v regiji CEE in druga v Evropi s certifikatom LEED Zero Carbon.

 

V Sloveniji so že začeli z delom na dveh pomembnih projektih. Prvega so poimenovali Kvartet, štiri stolpnice, ki so v zaključni fazi gradnje na nekdanjem industrijskem območju v Šiški. Drugi projekt je Vilharia, poslovna stavba, ki bo revitalizirala degradirano območje ob Vilharjevi cesti v Ljubljani. Vilharia je kot prva poslovna stavba v Sloveniji pridobila prestižen predcertifikat LEED Platinum (ang. Leadership in Energy and Environmental Design). Ima tudi ambicijo, da se pridruži le dvema ogljično nevtralnima stavbama v Evropi s certifikatom LEED Zero Carbon, ki postavljata nova merila za razvoj poslovnih stavb. Corwin načrtuje tudi preobrazbo zemljišča ob Masarykovi cesti, na katerem bodo v sodelovanju s priznanim arhitekturnim studiom Snøhetta zgradili visokokakovostni stanovanjski objekt. Poleg teh pomembnih projektov se njihova vizija razteza tudi na oživitev degradiranega območja ob Linhartovi cesti (Linhartov kvart) in preoblikovanje območja Kolinske, s čimer obljubljajo nadaljnji napredeni razvoj in urbanizacijo v slovenski prestolnici.

 

Predstavljamo Hartenberg

Hartenberg Holding je investicijska družba s strateškim poudarkom na plemenitenju sredstev znotraj dinamične srednjeevropske regije. Njihova pozornost je usmerjena v Češko, Slovaško in Poljsko. S svojo lastniško udeležbo v višini 300 milijonov evrov je Hartenberg Holding močan igralec na finančnih trgih.

 

Hartenberg trenutno deluje v 15 evropskih državah. Svoj vpliv usmerja prek mreže več kot 50 portfeljskih podjetij, razvrščenih v sedem strateških naložb v platforme, ki zajemajo različne sektorje, vključno z zdravstvom, FMCG, farmacijo, e-trgovino, vesoljsko tehnologijo, maloprodajo in nepremičninami. V Sloveniji so prisotni prek svojega podjetja Avia Prime, lastnika Adrie Tehnike.

 

S skupno osredotočenostjo na rast naj bi Hartenbergov portfelj podjetij v proračunskem letu 2023 dosegel več kot 700 milijonov evrov prihodkov. Pričakuje se, da bo lastniška vrednost njihovega raznolikega portfelja presegla mejnik 500 milijonov evrov, kar bo utrdilo Hartenbergov položaj vodilnega na področju strateških naložb in finančnega udejstvovanja.

 

::::::::::

Dodatne informacije glede ponudbe obveznic: 

Mark Jagodic: telefon: +386 1 300 22 53, e-pošta: izdaje@ilirika.si
Alex Engelman: telefon: +386 1 300 22 74, e-pošta: izdaje@ilirika.si
Filip Štemberger: telefon: +386 1 300 24 54, e-pošta: izdaje@ilirika.si
 

Dodatne informacije za medije:

Tjaša Toni Skubic: telefon: +386 40 512 880, e-pošta: komunikacije@mediade.si

 

 

Postopek vpisa obveznic LHK1

 

V kolikor želite vpisati obveznice z oznako LHK1 potrebujete odprt trgovalni račun ter pravočasno predložiti izpolnjeno in podpisano Izjavo o vpisu in zavezi za vplačilo obveznic družbe Linhartov kvart d.o.o. Vse aktivnosti, tudi odprtje trgovalnega računa lahko v skladu z delovnim časom poslovalnice ILIRIKE opravite v spodaj navedenih poslovalnicah ali preko video identifikacije https://www.ilirika.si/sl-si/odpri-trgovalni-racun.

 

 

Potrebni dokumenti za odprtje trgovalnega računa:

  • veljaven osebni dokument,
  • davčna številka,
  • osebni bančni račun (bančna kartica),
  • KDD potrdilo o lastništvu delnic (priporočljivo).

 

Poslovalnice ILIRIKE

 

Mesto Naslov Telefon Delovni čas
LJUBLJANA Slovenska cesta 54a 01 300 22 50 pon.-pet.: 08:00-16:00
MARIBOR Glavni trg 17 B 08 200 37 55 pon. - pet.: 08:00 - 12:00 in 12:30 - 16:00


Prospekt.pdf 
VpisnaIzjava-LHK.docx 

SubscriptionStatement-LHK.docx 

Nazaj na novice