Posojilo

Omogočamo vam najem posojila za nakup vrednostnih papirjev.

Limit na računu

Bodite vedno pripravljeni na izjemne priložnosti na trgu.

REPO

Ponujamo vam financiranje vaših strateških nakupov

Likvidnost je v poslovnem svetu ključnega pomena. Uspešnost je odvisna od naših hitrih odzivov na ponujene priložnosti. Sredstva so v takšnih trenutkih ponavadi nedostopna, pravega trenutka pa nikakor ne želite zamuditi, zato vam nudimo možnost posojil, s katerimi lahko izkoristite vaše priložnosti.

 

Izberite eno od spodnjih možnosti posojil:

Repo

Financiramo strateške nakupe

REPO posel je namenjen strankam, katere potrebujejo sredstva za strateške nakupe delnic ali prevzemov podjetij.

Nudimo vam financiranje!

 

 

Trgujte s kar do 50% večjim zneskom kot ga imate na vašem trgovalnem računu. V kolikor je skupna vrednost tržnih vrednostnih papirjev v vašem portfelju 100.000 EUR ali več, vam potrebna sredstva za nakup vrednostnih papirjev zagotovimo na podlagi repo posla oziroma začasne prodaje vaših obstoječih vrednostnih papirjev v portfelju s kasnejšo obvezo povratnega odkupa le-teh.

 

Pridobljena sredstva lahko koristite za nakup vrednostnih papirjev preko naše spletne platforme ILIRIKA Online.

Pogoji financiranja

 

 

Minimalna vrednost portfelja za odobritev posojila: 100.000 EUR

Maksimalni znesek posojila: 50% od tržne vrednosti portfelja oz. do 70.000 EUR

Ročnost posojila: 12 mesecev

Spremenljiva obrestna mera: 1-mesečni Euribor + fiksni pribitek 6,4 % p.a. + spremenljivi pribitek v % izražena mesečna stopnja rasti cen življenjskih potrebščin*

Za več informacij o posojilih stopite v stik z nami

Posojila prilagodimo individualnim potrebam in željam strank. Pokličite nas na 01 300 24 61 ali nam pišite na online@ilirika.si.

 

Lahko pa v obrazec spodaj vnesete svoje podatke in vas kontaktiramo mi.

Vprašanja in odgovori

Da, izposojena sredstva lahko uporabite le za trgovanje z vzvodom z delnicami, preko vašega trgovalnega računa pri ILIRIKI.

Izposojena sredstva lahko uporabite za trgovanje z vsemi likvidnimi vrednostnimi papirji, kot so recimo delnice na večjih mednarodnih borzah, delnice Krke, delnice Petrola ali ostale delnice ljubljanske borze. Likvidnost vrednostnih papirjev določamo na osnovi notranjega pravilnika družbe, pomeni pa, da mora trgovanje z delnico potekati v vsaj devetdeset odstotkih časa v zadnjih treh mesecih.

Količina denarja za najem posojila je odvisna od izbire produkta. Denimo, pri REPO posojilih, ki veljajo za namenska posojila, minimalna vrednost portfelja za najem posojila znaša 100.000 EUR. V primeru posojila za nakup vrednostnih papirjev ali limita na trgovalnem računu minimalnega zneska ni, vendar obstaja omejitev navzgor in sicer najvišja vrednost izposojenega zneska znaša 20.000 EUR oz. 10% od vrednosti portfelja.

Za aktivacijo posojila najprej morate imeti odprt trgovalni račun pri ILIRIKI d.d. in imeti v portfelju likvidne vrednostne papirje. Ko je ta pogoj izpolnjen lahko zaprosite za posojilo ali limit preko spletne trgovalne platforme. To lahko storite na osnovnem zaslonu kar iz udobja domačega naslonjača. Obisk poslovalnice ni potreben. Posojilo bo predvidoma odobreno v roku enega do dveh delovnih dni. Za več informacij o REPO posojilu priporočamo, da se obrnete na enega od naših strokovnjakov, ki bo za vas pripravil ponudbo, prilagojeno vašim željam.

Ko imate enkrat odprt trgovalni račun pri ILIRIKI, se lahko za elektronsko trgovanje (oz. e-trading) prijavite v vaš ILIRIKA Online račun in oddate naročilo.

Prodaja poteka po enakem postopku kot nakup, le da pri izbiri naročila namesto “Nakup” označite “Prodaja”.

Trgovanje z izposojenimi sredstvi oz. vzvodom pomeni, da vam ILIRIKA posodi del sredstev, ki se lahko porabijo za nakup vrednostnih papirjev. V kolikor iz teh izposojenih sredstev pri trgovanju ustvarite dobiček, je ta seveda izključno vaš.

ETF Skladi oz. Skladi ki kotirajo na borzi, so vnaprej sestavljene košarice različnih naložb oz. portfeljev z enotami katerih lahko trgujete. Z nakupom ETF sklada postanete lastnik naložb ki jih ima v portfelju brez da bi vam bilo potrebno kupovati vsako posamezno naložbo iz portfelja ETF sklada posebej.

Trgovalni račun si lahko odprete kar od doma preko VIDEOIDENTIFIKACIJE (preko naslednje povezave:Ilirika Online) ali z obiskom poslovalnice, kjer vam bodo naši referenti v sprejemni pisarni z veseljem odprli račun in odgovorili na morebitna vprašanja, ki bi jih imeli.