Dnevne novice - 23.12.2020
Objavljeno: 23. 12. 2020

SLOVENIJA

NLB z vsemi dovoljenji za prevzem srbske Komercijalne banke

NLB je pridobila vsa zahtevana dovoljenja relevantnih nadzornih organov, kot to določa februarja podpisana pogodba o nakupu 83,3-odstotnega deleža srbske Komercijalne banke, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz največje slovenske banke. Prevzem bo predvidoma zaključen do konca leta, so dodali. (STA)

Salus v letu 2021 načrtuje rast prodaje

Skupina Salus za leto 2021 načrtuje čiste prihodke od prodaje v višini približno 415 milijonov evrov. To je skoraj petino več od konec lanskega leta zastavljenih načrtov za letos, ki pa jih bo veletrgovec z zdravili in medicinskimi pripomočki zagotovo presegel. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Ifo: Nemška podjetja pri zaposlovanju bolj previdna

Nemška podjetja postajajo pri zaposlovanju bolj previdna, kaže raziskava münchenskega inštituta Ifo. Kazalnik zaposlovanja je decembra zdrsnil na 95,5 točke, kar je 1,2 točke manj kot novembra. Strogi omejevalni ukrepi, namenjeni obvladovanju epidemije covida-19, podjetja odvračajo od novega zaposlovanja, so sporočili iz Ifa. (STA)

Pravosodno ministrstvo ZDA toži Walmart zaradi podžiganja krize z opioidi

Pravosodno ministrstvo ZDA je v torek vložilo civilno tožbo proti veletrgovini Walmart zaradi prodaje zdravil na recept, ki so kot izjemno močna pomirjevala na seznamu nadzorovanih substanc, v svojih lekarnah. Walmart ima v svojih trgovinah po ZDA tudi okrog 5000 lekarn. (STA)

Magna in LG v partnerstvo pri razvoju elektromobilnosti

Južnokorejski tehnološki velikan LG Electronics in kanadsko-avstrijski avtomobilski dobavitelj Magna International sta sklenila dogovor o ustanovitvi skupnega podjetja za izdelavo delov za električne avtomobile. Novo podjetje bo vredno okoli milijardo dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. (STA)

Piloti in vodstvo Lufthanse dosegli dogovor o kriznem načrtu

Vodstvo nemškega letalskega prevoznika Lufthansa in sindikat Vereinigung Cockpit (VC) sta dosegla dogovor o krizni kolektivni pogodbi, ki bo trajala najmanj do marca 2022. Med drugim se z dogovorom delo pilotov za skrajšani čas podaljšuje do konca leta 2021, poroča nemška tiskovna agencija dpa. (STA)

Nazaj na novice