Dnevne novice - 22.12.2020
Objavljeno: 22. 12. 2020

SLOVENIJA

DZ bo sedmi protikoronski zakon potrjeval prihodnji torek

DZ bo sedmi protikoronski zakon, ki prinaša dodatnih 550 milijonov evrov pomoči za blažitev posledic epidemije covida-19, potrjeval v torek, 29. decembra. Tako je danes sklenil kolegij predsednika DZ Igorja Zorčiča. Dan pozneje bodo nato poslanci predvidoma sklenili, da zakona ni mogoče izpodbijati na referendumu. (STA)

Fiskalni svet svari pred ukrepi, ki slabšajo strukturni položaj javnih financ

Fiskalni svet svari pred ukrepi, ki slabšajo strukturni položaj javnih financ. Predlog sedmega protikoronskega zakona med drugim vsebuje določbo o možnosti poenostavljenega upokojevanja in nekaj ukrepov za odpravljanje zatečenih težav določenih skupin. "Te je bolj smiselno odpravljati s trajnejšimi rešitvami," poudarja. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Ameriški kongres potrdil drugi stimulacijski paket proti posledicam pandemije koronavirusa

Ameriški kongres je sinoči potrdil predlog zakona, ki zagotavlja 892 milijard dolarjev pomoči gospodarstvu in posameznikom zaradi pandemije koronavirusa. Najprej je to brez težav s 359 glasovi proti 53 storil predstavniški dom, nato še senat z 92 proti šest glasovom, zdaj pa zakon čaka na podpis predsednika ZDA Donalda Trumpa. (STA)

Britanski BDP v tretjem četrtletju z rekordno 16-odstotno rastjo

Britansko gospodarstvo je v tretjem četrtletju v primerjavi s predhodnim beležilo rekordno 16-odstotno rast, kažejo danes objavljeni popravljeni podatki, ki so pol odstotne točke višji od prvih ocen. Kljub temu pa bruto domači proizvod (BDP) na letni ravni še vedno zaostaja za 8,6 odstotka. Zaradi stroškov pandemije pa narašča javni dolg. (STA)

Nazaj na novice