Dnevne novice - 18.12.2020
Objavljeno: 18. 12. 2020

SLOVENIJA

Petrol za prihodnje leto načrtuje 104 milijone evrov dobička

Ljubljana, 18. decembra - Skupina Petrol za prihodnje leto načrtuje 3,5 milijarde evrov prihodkov od prodaje in 104,4 milijona evrov čistega dobička. Rezultat bo sicer odvisen od okrevanja gospodarstev po pandemiji covida-19, sami pa so si cilje zastavili ob predpostavki omejitve pandemije s cepljenjem v prvi polovici leta 2021, so zapisali. (STA)

Zavarovalna skupina Sava za 2021 načrtuje najmanj 53 milijonov evrov dobička

Ljubljana, 18. decembra - Zavarovalna skupina Sava načrtuje, da bo v 2021 presegla 685 milijonov evrov poslovnih prihodkov in dosegla vsaj 53 milijonov evrov čistega dobička, kar pomeni vsaj 11,5-odstotno načrtovano donosnost kapitala. Načrt sloni na predpostavki, da v 2021 ne bo novih zapiranj gospodarstev in omejitev gibanja, s katerimi so bile države soočene letos. (STA)

Skupščina Telekoma bo o nadzornikih odločala 21. Januarja

Ljubljana, 18. decembra - Telekom Slovenije je za 21. januar sklical skupščino, na kateri bodo delničarji med drugim odločali o novih nadzornikih. Sklic skupščine je zahteval Slovenski državni holding (SDH), ki tudi predlaga štiri nove člane nadzornega sveta. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Google tarča že tretje velike tožbe zaradi monopolnega vedenja

Washington, 18. decembra - V četrtek je tožbo proti tehnološkemu velikanu Google vložilo 35 ameriških zveznih držav ter prestolnica Washington in čezmorsko ozemlje Guam. To je že tretja velika tožba proti Googlu od 20. oktobra, ko je prvo vložilo ameriško pravosodno ministrstvo. (STA)

V nemškem gospodarstvu decembra več optimizma

München, 18. decembra - Razpoloženje nemških menedžerjev se je decembra izboljšalo, kaže raziskava münchenskega inštituta Ifo. Kazalnik poslovne klime se je dvignil na 92,1 točke, potem ko je bil novembra pri 90,9 točke. Podjetja so bolje ocenila tako trenutno stanje kot obete za prihodnjih šest mesecev. (STA)

Tudi Coca-Cola bo odpuščala

New York, 18. decembra - Ameriški velikan na področju pijač Coca-Cola je zadnji v vrsti velikih ameriških podjetij, ki je napovedal obsežno odpuščanje. V prestrukturiranju, katerega cilj je skupino bolje pripraviti na postpandemično obdobje, bodo število zaposlenih zmanjšali za 2200, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (STA)

Nazaj na novice