Dnevne novice - 14.09.2020
Objavljeno: 14. 09. 2020

SLOVENIJA

Tuje neposredne naložbe v Sloveniji lani višje za pet odstotkov

Tuje neposredne naložbe v Sloveniji so konec lanskega leta znašale 16 milijard evrov in so se v primerjavi z letom prej povečale za 4,9 odstotka. Slovenske neposredne naložbe v tujino pa so se povečale za 8,7 odstotka na 6,6 milijarde evrov, v najnovejši publikaciji navaja Banka Slovenije. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Finančni ministri EU o ukrepih v pandemiji in bančni uniji

Finančni ministri držav v območju evra bodo danes v Berlinu razpravljali o reformah, ki naj bi prispevale k okrevanju gospodarstev v primežu pandemije novega koronavirusa, zlasti v okviru priprav nacionalnih načrtov za okrevanje, na podlagi katerih bodo lahko članice črpale za to predvidena evropska sredstva. (STA)

Industrijska proizvodnja območja evra in EU julija navzgor

Industrijska proizvodnja v območju z evrom in EU se je julija v primerjavi z junijem povečala za 4,1 odstotka. V letni primerjavi je padla za 7,7 oz. 7,3 odstotka, je danes objavil Eurostat. (STA)

Bytedance zavrnil prodajo ameriškega dela Tiktoka Microsoftu, namerava v partnerstvo z Oraclom

Kitajsko podjetje Bytedance, ki ima v lasti družbeno omrežje Tiktok, je zavrnilo prodajo ameriškega dela Tiktoka Microsoftu. Po neuradnih informacijah medijev naj bi se Bytedance odločil za partnerstvo z ameriškim tehnološkim podjetjem Oracle. S tem se želijo izogniti grožnji o prepovedi uporabe Tiktoka v ZDA. (STA)

Amazon v ZDA in Kanadi odpira 100.000 novih delovnih mest

Ameriški spletni trgovec Amazon je napovedal, da bo v ZDA in Kanadi odprl 100.000 novih delovnih mest. Z njimi bo odgovoril na znatno rast obsega naročil prek spleta, da katere je prišlo v času koronske krize, poročajo tuje tiskovne agencije. (STA)

Farmacevtski koncern Gilead v milijardni prevzem

Ameriški farmacevtski koncern Gilead Sciences se bo na področju zdravljenja raka okrepil s prevzemom biotehnološkega podjetja Immunomedics. Posel je vreden okoli 21 milijard dolarjev, cena pa predstavlja več kot 100-odstotno premijo na delnico Immunomedicsa, poroča nemška tiskovna agencija dpa. (STA)

Nazaj na novice