Dnevne novice - 24.08.2020
Objavljeno: 24. 08. 2020

SLOVENIJA

Sloveniji se v okviru sheme Sure obeta želena finančna podpora

Bruselj, 24. avgusta - Evropska komisija bo Svetu EU predlagala, naj v okviru instrumenta Sure 15 članicam EU odobri skupno 81,4 milijarde evrov posojil. Slovenija bi po predlogu prejela 1,1 milijarde evrov, za kolikor je tudi zaprosila. Sredstva bodo namenjena pomoči pri zaščiti delovnih mest in delavcev ob pandemiji koronavirusne bolezni. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Trump znova napovedal možnost prekinitve trgovine s Kitajsko

Ameriški predsednik Donald Trump je znova dejal, da je pripravljen skoraj v celoti prekiniti trgovinske odnose med ZDA in Kitajsko. Kot je poudaril v intervjuju za Fox News, predvajanem v nedeljo, ZDA od Kitajske nimajo koristi. To bi lahko še povečalo napetost med državama, ki se stopnjuje že nekaj mesecev, piše nemška tiskovna agencija dpa. (STA)

Nemčija septembra s prvo izdajo zelenih obveznic

Nemčija je danes predstavila podrobnosti t. i. zelenih obveznic, ki jih namerava izdati letos in s sredstvi sofinancirati projekte, povezane z bojem proti podnebnim spremembam. Prva izdaja bo septembra, in sicer desetletnih obveznic v skupni vrednosti najmanj štiri milijarde evrov. Do konca leta želi z izdajo obveznic zbrati do 11 milijard evrov. (STA)

Nazaj na novice