Dnevne novice - 19.08.2020
Objavljeno: 19. 08. 2020

SLOVENIJA

Skupina Triglav v polletju z nižjim dobičkom, višjo premijo

Skupina Triglav je v prvem polletju letos ustvarila 33,5 milijona evrov čistega dobička, kar je tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Obračunala je 673,4 milijona evrov konsolidirane kosmate zavarovalne premije, kar je sedem odstotkov več kot v lanskih prvih šestih mesecih. Za predsednika nadzornega sveta je bil imenovan Andrej Andoljšek. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Trump pri morebitnem prevzemu Tiktoka podprl Oracle

Ameriški predsednik Donald Trump je izrazil podporo razvijalcu programske opreme Oracle, ki naj bi želel kupiti posle kitajskega družbenega omrežja Tiktok v ZDA, Kanadi, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Za nakup se zanima tudi tehnološki velikan Microsoft. (STA)

Inflacija v območju evra julija 0,4-odstotna, v EU 0,9-odstotna

Cene življenjskih potrebščin v območju z evrom so se julija na letni ravni zvišale za 0,4 odstotka, potem ko je bila junija letna inflacija 0,3-odstotna, julija lani pa enoodstotna. V EU je letna stopnja inflacije julija znašala 0,9 odstotka, potem ko je bila junija 0,8 odstotka in julija lani 1,4 odstotka, je danes objavil Eurostat. (STA)

Indijski Reliance z nakupom spletnega trgovca izziva Amazon

Indijski konglomerat Reliance, ki je v lasti najbogatejšega Azijca Mukesha Ambanija, je kupil 83 milijard dolarjev vreden delež spletnega farmacevtskega trgovca Netmeds. S tem je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odprl novo fronto s konkurentom Amazonom, ki je podobno storitev z zdravili v Indiji ponudil prejšnji teden. (STA)

Home Depot povečal četrtletne prihodke za 23,4 odstotka

Ameriška veriga trgovin za dom in vrt Home Depot je v drugem letošnjem četrtletju v primerjavi z enakim četrtletjem lani povečala prihodke za 23 odstotkov. Napovedi analitikov je presegla tudi z dobičkom, ki je poskočil za 25 odstotkov. (STA)

Nazaj na novice