Dnevne novice - 14.05.2020
Objavljeno: 14. 05. 2020

SLOVENIJA

Skupina Telekom Slovenije v četrtletju ob nekoliko nižjih prihodkih okrepila dobiček

Skupina Telekom Slovenije je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila 168,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je dva odstotka manj kot v enakem obdobju lani. EBITDA je ostal na ravni lanskega, dobiček iz poslovanja se je okrepil za 23 odstotkov na 14,5 milijona evrov, čisti dobiček pa za 12 odstotkov na 11,3 milijona evrov. (Finance)

Vlada ne razmišlja o zvišanju davkov za kritje finančnih potreb države

Vlada ne razmišlja o zvišanju davkov za kritje finančnih potreb države. Kot je na novinarski konferenci, na kateri je podrobneje predstavil pravila glede državnih poroštev za kredite, dejal državni sekretar na finančnem ministrstvu Peter Ješovnik, je ministrstvo ob sprejemu nekaterih ukrepov sredstva zagotovilo z zadolžitvijo na mednarodnih trgih. (STA)

Od ponedeljka sprostitev večine omejitev pri prodaji blaga in storitev

Vlada se je ob umirjanju epidemiološke situacije odločila s ponedeljkom spet omogočiti opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom razen nekaterih storitev na področju turizma. Med drugim bodo lahko tako odprte vse trgovine, nastanitve do 30 sob in kampi, mogoča bo strežba v gostinskih lokalih.

MEDNARODNI TRGI

ZN za letos pričakujejo 3,2-odstotno nazadovanje svetovne gospodarske rasti

Združeni narodi v poročilu o svetovnem gospodarskem položaju ocenjujejo, da se bo letošnja svetovna gospodarska rast zaradi pandemije koronavirusa skrčila za 3,2 odstotka, kar je najslabši rezultat sveta vse od velike svetovne depresije v 30. letih prejšnjega stoletja. (STA)

Nazaj na novice