Dnevne novice - 21.04.2020
Objavljeno: 21. 04. 2020

SLOVENIJA

Vlada o drugem protikoronskem zakonu in popravkih prvega

Vlada bo danes po napovedih obravnavala in sprejela predlog popravkov prvega protikoronskega zakona in predlog drugega protikoronskega zakona, ki se bo osredotočil na zagotavljanje likvidnosti podjetij. V drugem zakonu naj bi za likvidnost in poroštva po informacijah s ponedeljkove predstavitve predloga koaliciji namenila 2,8 milijarde evrov. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Cena za sod zahodnoteksaške lahke nafte prvič v zgodovini pod ničlo

Terminske pogodbe za zahodnoteksaško lahko nafto z dobavo v maju so na borzi v New Yorku danes strmoglavile in prvič v zgodovini upadle pod ničlo. Zaloge nafte v ZDA so se povečale in skladišča so polna, povpraševanje pa je tako majhno, da kupcev za nafto praktično ni. Prodajalci imajo ob tem za prodajo majskih terminskih pogodb le še en dan časa. (STA)

Zaupanje vlagateljev v nemško gospodarstvo aprila nepričakovano poskočilo

Zaupanje vlagateljev v nemško gospodarstvo se je aprila nepričakovano znatno okrepilo. Kazalnik zaupanja, ki ga izračunava nemški Center za evropske raziskave (ZEW), je glede na marec porasel za 77,7 točke na 28,2 točke. "Finančni strokovnjaki so ugledali luč na koncu zelo dolgega predora," je komentiral direktor ZEW Achim Wambach. (STA)

PSA v prvem četrtletju prodal skoraj 30 odstotkov manj vozil

Francoski avtomobilski proizvajalec PSA, ki obvladuje znamke Peugeot, Citroen in Opel, je v prvem četrtletju zabeležil 15,2 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 15,6 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju. V tem času je prodal 627.000 vozil, kar je skoraj 30 odstotkov manj kot v prvih treh mesecih lanskega leta. (STA)

Danone zaradi kopičenja zalog hrane povečal prodajo

Francoski prehranski velikan Danone je v prvem četrtletju zabeležil 6,24 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 1,7 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Sprva so zaradi upočasnitve prodaje na kitajskem trgu v prehranskem velikanu napovedovali padec poslovanja, a so jih v zeleno potegnili potrošniki s kopičenjem zalog v času karantene. (STA)

Nazaj na novice