Dnevne novice - 14.04.2020
Objavljeno: 14. 04. 2020

SLOVENIJA 

V ajdovskem podjetju Incom poleg sladoleda tudi čokolada 

V družbi Incom, ki v Ajdovščini proizvaja sladolede pod blagovno znamko Leone, bodo v prihodnje poskrbeli za še slajše radosti. Poleg sladoleda bodo kmalu potrošnikom ponudili tudi čokolado, je za STA potrdil direktor družbe Incom Boštjan Jerončič. (STA) 

Slovenski tovornjaki v zadnjem četrtletju lani prepeljali več blaga 

Slovenska tovorna vozila so v zadnjem četrtletju lani prepeljala 24,5 milijona ton blaga, kar je 12 odstotkov več kot v enakem času leto dni pred tem. V notranjem prevozu je bilo prepeljanega 14,7 milijona ton, v mednarodnem pa 9,8 milijona ton blaga, kar na letni ravni predstavlja 18- in petodstotno rast, je objavil državni statistični urad. (STA) 

Cimos v postopni zagon proizvodnje konec meseca 

V Cimosu, kjer so v začetku meseca zaprli svoje proizvodne obrate, bodo proti koncu aprila oz. v začetku maja postopno ponovno zagnali proizvodnjo, je po današnjih pogovorih z vodstvom družbe za STA pojasnil sindikalist Sašo Ristič. Predvidoma 27. aprila bodo zagnali proizvodnjo v Senožečah, 4. maja pa še v Mariboru in Vuzenici. (STA) 
MEDNARODNI TRGI 

Cene nafte nekoliko navzgor 

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko zvišale. Navzgor jih je potisnil nedeljski dogovor razširjene skupine Opec+ o krčenju svetovne proizvodnje črnega zlata, ugodno pa so vplivali tudi najnovejši podatki o kitajski zunanji trgovini, ki so prijetno presenetili analitike.  (STA) 

IMF odpisal del dolga 25 najrevnejšim državam sveta 

Mednarodni denarni sklad (IMF) je odobril 500 milijonov dolarjev za odlog odplačevanja dolga 25 najrevnejšim državam za obdobje šestih mesecev. S tem želi sklad državam omogočiti, da se spopadejo z epidemijo novega koronavirusa, je v ponedeljek zvečer sporočila izvršna direktorica IMF Kristalina Georgieva. (STA) 

SRBIJA 

Marčevska inflacija pri 1,3% 

Medletna inflacija je marca znašala 1,3%, kar je skladno s pričakovanji NBS. Marca so se cene življenjskih potrebščin znižale za 0,1%, kar je v veliki meri odraz nižjih cen naftnih proizvodov in zelenjave.  
Vir: Ilirika 

Nazaj na novice