Dnevne novice - 09.04.2020
Objavljeno: 09. 04. 2020

SLOVENIJA

Delničarjem Krke se obeta tretjino višja dividenda kot lani

Nadzorni svet in uprava Krke predlagata, da se delničarjem za lansko leto izplača dividenda v višini 4,25 evra bruto na delnico, je novomeški farmacevt objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze. Lastnikom Krkinih vrednostnih papirjev se tako kljub gospodarskim posledicam epidemije koronavirusa obeta 32,8 odstotka višja dividenda kot lani. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Bank of England pripravljena financirati britanske ukrepe

Britanska centralna banka Bank of England je potrdila pripravljenost za začasno financiranje britanske vlade v spopadu z epidemijo novega koronavirusa, če ta sredstev ne bo uspela takoj zbrati na dolžniških trgih. S tem bo oživila ukrep, ki ga je nazadnje širše uporabljala med finančno krizo leta 2008. (STA)

Cene nafte pred zasedanjem Opeca+ še dodatno okrevale

Cene nafte so v današnjem azijskem trgovanju kljub pomanjkanju povpraševanja dodatno okrevale. Trgovci s črnim zlatom so v pričakovanju zasedanja skupine Opec+, ki jo ob članicah Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) sestavljajo še druge velike proizvajalke nafte z Rusijo na čelu, pri čemer upajo na korak v smeri konca cenovne vojne. (STA)

UBS in Credit Suisse zaradi pandemije v izplačilo dividend v dveh delih

Največji švicarski banki UBS in Credit Suisse bosta zaradi posledic pandemije novega koronavirusa izplačilo dividend za lani predlagali v dveh delih. Za to sta se odločili na poziv švicarskega finančnega regulatorja FINMA. Evropska centralna banka (ECB) pa je denimo banke evrskega območja pozvala, naj odločitev o dividendah prestavijo na jesen. (STA)

Disney Plus v petih mesecih do več kot 50 milijonov naročnikov

Ponudnik video vsebin Disney Plus je v prvih petih mesecih delovanja že presegel mejnik 50 milijonov naročnikov, so sporočili iz skupine Walt Disney. Disney Plus je sicer na trg predvajanja video vsebin doslej stopil v ZDA in osmih zahodnoevropskih državah. (STA)

Air France-KLM marca naštel več kot polovico manj potnikov

Francosko-nizozemska letalska skupina Air France-KLM je marca zabeležila skoraj 57-odstotni upad potnikov, številke za april in maj, ko naj bi njena letala zaradi pandemije novega koronavirusa ostala na tleh, pa naj bi bile še slabše, so danes sporočili iz koncerna. (STA)

Nazaj na novice