Dnevne novice - 30.03.2020
Objavljeno: 30. 03. 2020

SLOVENIJA

Zaradi koronavirusa se spreminja vodenje postopkov ATVP

Z nedeljsko uveljavitvijo zakona o začasnih ukrepih v zvezi z sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja covida-19 se do preklica oz. najdlje do 1. julija letos spreminja vodenje nekaterih postopkov ATVP. Po novem roki v nenujnih postopkih ne tečejo, pri nujnih zadevah pa lahko agencija vseeno ukrepa. (STA)

Šircelj: Finančni učinki zakona določeni za nekaj več kot dva meseca

Finančni učinek zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa, ki je ocenjen na tri milijarde evrov, je določen za obdobje nekaj več kot dveh mesecev in pokriva celotne javne finance, je povedal finančni minister Andrej Šircelj. Vsakršno dodatno trajanje epidemije bi stroške še povečalo, je dodal. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Easyjet prizemljil celotno floto letal

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je zaradi pandemije koronavirusa prizemljil celotno floto letal, so sporočili iz podjetja. Bodo pa njihova letala še naprej na voljo za morebitne "reševalne lete", s katerimi bodo v domovino pripeljali potnike, ki so obtičali v tujini. (STA)

Huawei P40 brez Googlovih aplikacij

Kitajski tehnološki velikan Huawei je ta teden predstavil svojo prvo serijo paradnih modelov pametnih telefonov, ki nimajo naloženih Googlovih aplikacij. Serija P40, ki jo bodo sestavljali štirje modeli, ima nameščen odprtokodni operacijski sistem Android, nadgrajen s Huaweijevim uporabniškim vmesnikom EMUI. Oba sta v najnovejši različici. (STA)

SRBIJA

Srbski indeks BELEX15 je petek končal z manjšimi izgubami; Bonitetna agencija Fitch ohranja srbski rejting na BB + s stabilnimi napovedmi

Srbski indeks BELEX15 je v petek končal z manjšo izgubo v višini 0,16%. Kljub trajajoči krizi je agencija Fitch potrdila srbsko bonitetno oceno BB + s stabilnimi napovedmi.
Vir: CNBC, Ilirika

Nazaj na novice