Dnevne novice - 27.03.2020
Objavljeno: 27. 03. 2020

SLOVENIJA

Vlada potrjuje krovni zakon za pomoč pri soočanju z epidemijo

Vlada bo na današnji seji odločala o ukrepih za pomoč prizadetim zaradi epidemije novega koronavirusa. Vse skupaj bo združila v predlog t.i. mega zakona, za katerega si premier Janez Janša želi, da bi ga DZ potrdil še ta mesec. S tem bi lahko pomoč zaobjela meseca aprila in maj, bodo pa nekateri ukrepi veljali tudi za nazaj. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Članice G20 svetovnemu gospodarstvu namenjajo 5000 milijard dolarjev

Voditelji držav G20 so se na današnjem virtualnem vrhu dogovorili, da bodo prek različnih ukrepov svetovnemu gospodarstvu namenili 5000 milijard dolarjev (4618 milijard evrov). Napovedali so skupen nastop v boju proti novemu koronavirusu in sodelovanje z drugimi mednarodnimi institucijami. Podporo so obljubili tudi državam v razvoju. (STA)

V ZDA rekordnih 3,3 milijona zahtevkov za nadomestilo za brezposelnost

V ZDA po ukrepih za omejitev gibanja zaradi pandemije novega koronavirusa beležijo hitro poslabševanje položaja na trgu dela. Število zahtevkov za nadomestilo za brezposelnost je tako minuli teden poraslo na 3,3 milijona, kar predstavlja najvišjo številko v zgodovini države, je danes objavilo ameriško ministrstvo za delo. (STA)

Kongresni voditelji obljubljajo hitro potrditev zakona o gospodarski pomoči zaradi koronavirusa

Predstavniški dom ameriškega kongresa bo danes ali najpozneje v soboto glasoval o 2200 milijard dolarjev vrednem predlogu zakona o gospodarski pomoči za zajezitev posledic pandemije novega koronavirusa, ki ga je v sredo zvečer soglasno potrdil senat. Demokrati pa že razmišljajo o dodatni proračunski porabi zaradi virusa. (STA)

EU si je dala še dva tedna časa za pripravo fiskalnega odziva na krizo zaradi koronavirusa

Voditelji članic EU so dali danes finančnim ministrom območja evra dva tedna časa, da pripravijo predloge za fiskalno ukrepanje v odziv na krizo zaradi novega koronavirusa, piše v skupni izjavi, ki so jo sprejeli. Izpostavili so tudi, da je treba začeti pripravljati usklajene ukrepe za vrnitev k normalnemu delovanju družb in gospodarstev.

Nazaj na novice