Dnevne novice - 28.01.2020
Objavljeno: 28. 01. 2020

SLOVENIJA

Anketa Dnevnika: Odločna podpora predčasnim volitvam

Sodeč po izsledkih ankete, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla agencija Ninamedia, 60,5 odstotka vprašanih meni, da so predčasne volitve bolj primerna rešitev za Slovenijo po odstopu premierja Marjana Šarca. Šarec je sicer s svojimi argumenti prepričal dobro polovico vprašanih. (STA)

MEDNARODNI TRGI

Prvo letošnje zasedanje Federal Reserve ne obeta sprememb v denarni politiki

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) danes začenja svoje prvo zasedanje o denarni politiki v letošnjem letu. Analitiki ne pričakujejo, da bodo v sredo, ko se zasedanje konča, napovedane spremembe v tej politiki. Ključna obrestna mera naj bi ostala na med 1,50 do 1,75 odstotka. (STA)

Prodaja novih stanovanj in hiš v ZDA decembra navzdol

Prodaja novih hiš in stanovanj je v ZDA decembra v primerjavi z novembrom nazadovala za 0,4 odstotka na letno prilagojeno raven 694.000 enot, kar je že tretji zaporedni padec prodaje, ki kljub nizkim hipotekarnim obrestnim meram trpi zaradi pomanjkanja cenejših stanovanjskih nepremičnin na trgu. (STA)

Razpoloženje nemških izvoznikov v začetku leta slabše

Razpoloženje med nemškimi izvozniki se je v začetku leta poslabšalo. Kazalnik, ki ga izračunava münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo, je z decembrskih 2,0 točke januarja padel na 0,9 točke. Zmanjšanje napetosti na svetovnih trgih se še ni odrazilo v razpoloženju izvoznikov, so danes sporočili iz Ifa. (STA)

Airbus z dogovorom s protikorupcijskimi organi v Franciji, Veliki Britaniji in ZDA

Evropski proizvajalec letal je v okviru protikorupcijskih preiskav z organi v Franciji, Veliki Britaniji in ZDA dosegel načelen dogovor o opustitvi očitkov o podkupovanju, je danes sporočila družba. Dogovor morajo potrditi še sodišča v teh treh državah, v ZDA pa še regulator. (STA)

SRBIJA

Fiat bo Gardiniero proizvajal v Kragujevcu - Debut leta 2021, prodaja pa najkasneje do 2023

Novi model Fiata bo na prodaj najkasneje leta 2022 ali 2023, predstavili pa ga bodo na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2021, poročajo italijanski mediji. (Ekapija)

Nazaj na novice