Dnevne novice - 23.09.2019
Objavljeno: 23. 09. 2019

SLOVENIJA

Potrošniki septembra spet slabše razpoloženi

Razpoloženje potrošnikov v Sloveniji se je septembra spet poslabšalo. Poslabšalo se je drugi mesec zapored, tokratni padec za štiri odstotne točke pa je vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov potisnil na raven s konca leta 2016. Kljub poslabšanju pa je še vedno za osem odstotnih točk višje od dolgoletnega povprečja.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Zaposlenost v EU raste že 25 četrtletij zapored

V drugem letošnjem četrtletju je bilo v celotni EU zaposlenih 241,4 milijona ljudi, v območju evra pa 160 milijonov, kažejo danes objavljeni podatki Evropske komisije. Zaposlenost v EU tako raste že 25 četrtletij zapored. V Sloveniji je stopnja brezposelnosti v primerjavi s prvim četrtletjem ostala nespremenjena pri 4,5 odstotka.
VIR: STA

Commerzbank v nov krog odpuščanj

Nemška banka Commerzbank je napovedala nov krog prestrukturiranja, ki znova vključuje odpuščanje. Tokrat naj bi brez dela ostalo 4300 ljudi, kar je približno desetina celotne delovne sile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
VIR: STA

SERBIA

KMBN: NLB banka naj bi ponudila najboljšo ponudbo za Komercialno banke?

NLB naj bi podala najboljšo nezavezujočo ponudbo v višini 450 milijonov evrov za državni del delnic Komercijalne banke, ki predstavlja 82,23 odstotka vseh izdanih navadnih delnic banke.
Vir: N1

Nazaj na novice