Dnevne novice - 17.09.2019
Objavljeno: 17. 09. 2019

SLOVENIJA

Na slovensko-indijskem poslovnem forumu o priložnostih za poglobitev sodelovanja

Slovensko-indijski poslovni forum, ki ga je danes gostila GZS, je ponudil priložnosti za poglobitev in tkanje novih poslovnih vezi. Priložnosti je ogromno, med drugim v logistiki, infrastrukturi, avtomobilski industriji in turizmu. Da je priložnosti za gospodarstvo sodelovanje še veliko, sta izpostavila tudi predsednika obeh držav.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Federal Reserve pred novim znižanjem ključne obrestne mere

Washington, 17. septembra - Finančni trgi in ameriški analitiki so enotnega mnenja, da bo Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve na dvodnevnem zasedanju, ki se bo začelo danes in sklenilo v sredo z novinarsko konferenco predsednika banke Jeroma Powella, že drugič letos znižal ključno obrestno mero.
Obrestno mero, po kateri si banke med seboj čez noč posojajo denar, je odbor za 0,25 odstotka znižal že na zasedanju v juliju, v sredo pa naj bi jo znova oklestil za prav toliko, tako da bi pristala na ravni med 1,75 do dveh odstotkov. Predsednik ZDA Donald Trump si sicer želi odločnejši ukrep oz. celo negativno ključno obrestno mero.
VIR: STA

SRBIJA

KMBN: Privatizacija Komercijalne banke je pritegnila tri banke in en sklad

Po zadnji izjavi srbskega finančnega ministra so bile tri banke, ki so oddale neobvezne ponudbe za privatizacijo Komercijane banke in en investicijski sklad. Med temi je tudi neimenovana domača banka. Neuradno pa lokalni mediji ugibajo, da so zainteresirane NLB, Raifffesien in Direktna banka, medtem ko Ripplewood Advisors velja za potencialno zainteresiran sklad.
Vir: Ekapija, Iliirka

Nazaj na novice