Dnevne novice - 04.09.2019
Objavljeno: 04. 09. 2019

SLOVENIJA

Banke v polletju čisti dobiček povečale za 20 odstotkov

Ljubljana, 3. septembra - Banke v Sloveniji so v polletju ustvarile 355,9 milijona evrov dobička po davkih, kar je za 20,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Dobiček pred davki se je povečal za četrtino in dosegel 402,2 milijona evrov. K temu so prispevali višji neobrestni in obrestni prihodki ter neto sproščanje oslabitev in rezervacij.
VIR: STA

Tonin: Varnostni mehanizmi za pregon tujih obveščevalnih služb v slovenskem gospodarstvu ne delujejo

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je danes na zaprtem delu seje obravnavala poslovne modele tujih obveščevalnih služb v Sloveniji. Ugotovila je, da varnostni mehanizmi za pregon njihovega delovanja v slovenskem gospodarstvu ne delujejo, je povedal predsednik Knovsa Matej Tonin.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Newyorške borze končale v rdečem

Newyorške borze so današnje trgovanje zaključile v rdečem. Vlagatelje skrbi zaostrovanje trgovinskih odnosov med ZDA in Kitajsko, potem ko sta državi vnovič medsebojno povišali carine, in zmanjšana avgustovska proizvodnja v ZDA, kar se je zgodilo prvič po letu 2016. Pozorni so tudi na dogajanje v Veliki Britaniji, poročajo tuje tiskovne agencije.
VIR: STA

Bliža se sejem elektronike IFA v Berlinu

Za navdušence nad tehnološkimi igračkami se bliža eden najpomembnejših dogodkov leta. Na sejmu IFA v Berlinu, ki danes odpira vrata za novinarje, bodo predstavili najnovejše dosežke s področja zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov. Sejem velja za pravi magnet za obiskovalce, saj jih vsako leto naštejejo več kot 240.000.
VIR: STA

SERBIA

JMBN: Jubmes banka s polletnim dobičkom

JUBMES banka je v prvi polovici letošnjega leta objavila dobiček po obdavčitvi v višini 103,8 milijona din. Letošnji čisti prihodki od obresti so bili za približno 56 milijonov dinarjev višji kot lani, prihodki od provizij so ostali enaki, poslovni odhodki pa so se zvišali za dobrih 17 milijonov din.
Vir: Tanjug

Stopnja slabih posojil padla na 4,98%

Raven problematičnih posojil v Srbiji se je znižala na 4,98 odstotka, kar je najnižja stopnja po letu 2008.
Vir: Tanjug

Nazaj na novice