Dnevne novice - 27.08.2019
Objavljeno: 27. 08. 2019

SLOVENIJA

Na čelu Leka od septembra Robert Ljoljo

Nadzorni svet Leka je za predsednika uprave družbe imenoval Roberta Ljolja, dosedanjega globalnega vodjo za strategijo nabave za celotne Novartisove tehnične dejavnosti. Ljoljo bo vodenje družbe prevzel s 1. septembrom, so sporočili iz Leka.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Znaki popuščanja napetosti med Kitajsko in ZDA dvignili borze

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma zvišali. Glavni razlog za to so znaki umirjanja napetosti v trgovinski vojni med Kitajsko in ZDA, potem ko je vnovična zaostritev odnosov med velesilama v petek potopila borze. Stabilizirajo se tudi cene nafte.
VIR: STA

Johnson & Johnson bo moral plačati pol milijarde dolarjev zaradi krize z opioidi

Washington, 27. avgusta - Ameriško sodišče v Oklahomi je v ponedeljek ameriškemu farmacevtskemu gigantu Johnson & Johnson naložilo plačilo 572 milijonov dolarjev odškodnine zaradi vloge v krizi zasvojenosti z opioidi v tej ameriški zvezni državi. Gre za prvo sodbo v civilnih tožbah proti nekemu farmacevtskemu podjetju, ker naj bi krepilo zasvojenost z opioidi med Američani.
Sodnik Thad Balkman je pritrdil tožilstvu, da je Johnson & Johnson prispeval k 'javni nadlogi' s svojo zavajajočo oglaševalsko kampanjo za protibolečinske učinkovine, ki jih je mogoče dobiti na recept.
Gre za prvi končan primer na prvi stopnji proti nekemu farmacevtskemu podjetju v ZDA zaradi njegove vloge v krizi z zasvojenostjo z opioidi v državi. Samo v letu 2017 so v ZDA zabeležili več kot 70.000 smrti zaradi prevelikega odmerka opioidov, ki so jih dobili na recept.
VIR: STA

SERBIA

Prestavljen je rok za oddajo ponudbe za prodajo Komercijalne banke

Rok za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup državnih delniških paketov v Komercijalni banki je bil premaknjen s 23. avgusta na 6. september. Razlog je v tem, da nekateri potencialni kupci potrebujejo več časa za pregled dokumentacije o poslovanju banke.
VIR: Ekapija

Nazaj na novice