Dnevne novice - 20.08.2019
Objavljeno: 20. 08. 2019

SLOVENIA

Evropska komisija naj bi od NLB zahtevala prodajo polovičnega deleža NLB Vite

Ljubljana, 19. avgusta - Evropska komisija naj bi od NLB po neuradnih informacijah zahtevala prodajo polovičnega deleža v življenjski zavarovalnici NLB Vita. Komisija naj bi to zaradi neizpolnjevanja zavez o privatizaciji po poročanju medijev uradno zahtevala v prihodnjih dneh. NLB naj bi zavarovalnico prodala skupaj s KBC Insurance, ki je prav tako polovična lastnica.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Azijske borze v zelenem

Dobro razpoloženje z Wall Streeta se je preneslo na azijske borze, kjer so indeksi obarvani zeleno. Kot poročajo tuje agencije, so vlagatelji pozdravili odločitev ZDA, da še za 90 dni preložijo prepoved poslovanja s kitajskim Huaweijem, pogledujejo pa predvsem proti letnemu srečanju guvernerjev centralnih bank, ki ga bo konec tedna gostil Wyoming.
VIR: STA

Inflacija v območju z evrom julija enoodstotna

Stopnja inflacije se je v območju z evrom julija znižala na odstotek, je popravljene podatke danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. Junija je bila rast cen 1,3-odstotna. Medtem je bila v EU letna stopnja inflacije v sedmem mesecu pri 1,4 odstotka, kar je 0,2 odstotne točke pod junijsko.
VIR: STA

SRBIJA

Nove avtoceste bi lahko pritegnile vlagatelje v jugozahodno Srbijo

Predsednik srbske gospodarske zbornice (SCC) Marko Cadez je ob odprtju nove avtoceste Miloš Veliki povedal, da je vlaganje v infrastrukturo osnovni pogoj za ustvarjanje tovarn in novih delovnih mest. Pozitivni učinki kapitalskih infrastrukturnih projektov so večplastni in nove avtoceste bi lahko pritegnile vlagatelje v jugozahodno Srbijo. Cadez je opozoril, da je Srbija pridobila 22 mest glede logistike in naložb v infrastrukturo.
VIR: FLASH

Nazaj na novice