Dnevne novice - 19.08.2019
Objavljeno: 19. 08. 2019

SLOVENIJA

Pirnar z inovacijami povečuje prihodke in načrtuje nadaljnjo rast

Ljubljanski proizvajalec vhodnih vrat Pirnar v zadnjih letih beleži močno rast, ki temelji na inovacijah. Lani so v pričakovanju nadaljnje rasti razširili proizvodne prostore in podvojili proizvodne zmogljivosti, v kratkem pa bodo odprli nove prodajne salone in se kadrovsko okrepili.
VIR: STA

TKI Hrastnik lani z rastjo prihodkov in dobička

Tovarna kemičnih izdelkov (TKI) Hrastnik je lani ustvarila 924.435 evrov čistega dobička, kar je skoraj 190 odstotkov več kot leto prej. Hkrati so čisti prihodki od prodaje porasli za 16 odstotkov na 26,6 milijona evrov. Najboljše rezultate je družba leta 2018 dosegla v profitnem centru kloralkalna elektroliza.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Trump: Nasilno zatrtje protestov v Hongkongu bi ogrozilo trgovinske pogovore s Kitajsko

Ameriški predsednik Donald Trump je danes Kitajsko posvaril, da bo zatrtje protestov v Hongkongu, kakršno se je zgodilo leta 1989 na pekinškem Trgu nebeškega miru, ogrozilo trgovinske pogovore med Washingtonom in Pekingom.
VIR: STA

Kitajske investicije v Evropi močno upadle

Vrednost kitajskih investicij v Evropi se je v prvem letošnjem polletju v primerjavi z enakim obdobjem lani znižala za 80 odstotkov, kaže raziskava podjetja Ernst & Young. Za skupno 81 prevzemov podjetij in nakupov delnic so Kitajci odšteli 2,4 milijarde dolarjev (2,11 milijarde evrov).
VIR: STA

SRBIJA

ENHL: Energoprojekt povišal dobiček

Energoprojekt (ENHL) je v prvih šestih mesecih poročil o konsolidiranem čistem dobičku v višini 361 milijonov din, kar je za 22 odstotkov več kot leto prej.
VIR: Belex

Nazaj na novice