Dnevne novice - 08.08.2019
Objavljeno: 08. 08. 2019

SLOVENIJA

Nomago v prevzem brežiške družbe Integral Brebus

Ponudnik prevozov Nomago je z lastniki brežiške družbe Integral Brebus podpisal kupoprodajno pogodbo za nakup 100-odstotnega deleža omenjene družbe. Kot so sporočili iz Nomaga, bodo s prevzemom brežiškega prevoznika lažje širili aktivnosti na hrvaškem trgu, kjer želijo pridobiti najmanj 30-odstotni tržni delež. Posel mora potrditi še AVK.
VIR: STA

Del poslovanja družbe Adacta ima novega lastnika

Družba Adacta Holding, krovna družba enega vodilnih slovenskih IKT podjetij Adacta, je del poslovanja, ki je povezano s svetovanjem, razvojem in uvajanjem rešitev Microsoft Dynamics, Qlik in Cornerstone, prodala skupini BE-terna v lasti nemškega sklada Deutsche Private Equity (DPE). Razvoj rešitev za zavarovalnice pa ostaja v lasti Adacte Holdinga.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Adidas v drugem četrtletju presegel pričakovanja

Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je v drugem četrtletju zabeležil 532 milijonov evrov čistega dobička, kar je 33,8 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je nemški velikan presegel pričakovanja analitikov, največje izzive pa v prihodnje vidi v odpravi ozkih grl v dobavni verigi.
VIR: STA

Siemens bo kupil ameriškega proizvajalca kirurških robotov

Siemensova enota za medicinske izdelke Healthineers bo prevzela ameriškega proizvajalca kirurških robotov Corindus za 1,1 milijarde dolarjev. Posel morajo potrditi še delničarji Corindusa in regulatorni organi, poročajo tuje tiskovne agencije.
VIR: STA

Deutsche Telekom na krilih ZDA z rastjo

Nemško telekomunikacijsko podjetje Deutsche Telekom je v prvem polletju letos ustvarilo 39,2 milijarde evrov prihodkov, kar je 7,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je porasel za 24,1 odstotka na 1,8 milijarde evrov. Rast je bila močna predvsem v ZDA, kjer so ustvarili rekordne rezultate.
VIR: STA

SRBIJA

KMBN: Komercijalna banka je objavila rast polletnega dobička v višini 19,4%

Komercijalna banka (KMBN) je objavila dobiček za prvih šest mesecev tekočega leta v višini 4,3 milijarde RSD, kar je za 19,4% več v primerjavi z letom prej. Pri tem izkazu gre predvsem za zmanjšanje oslabitev finančnih sredstev Osnovna dejavnost banke je rasla z zelo nizkimi stopnjami. Čisti prihodki od obresti so se v tem obdobju povečali le za 1,2% na 6,3 milijarde RSD, čisti prihodki iz naslova nepremičnin pa za 1,9%. Kreditna aktivnost se je povečala za 4,8%, medtem ko se je skupna aktiva povečala za 2,7%.
Vir: KMBN, Ilirika

Trgovina med Srbijo in Kitajsko se je povečala za 25,8%

Trgovina med Kitajsko in Srbijo je v letu 2018 znašala 950 milijonov dolarjev, kar je za 25,8 odstotka več kot v letu 2017.
Vir: KMBN, Ilirika

Nazaj na novice