Dnevne novice - 16.07.2019
Objavljeno: 16. 07. 2019

SLOVENIJA

DUTB lani s 57,7 milijona evrov dobička

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je lani ustvarila 57,7 milijona evrov dobička po davkih, prilivov je bilo za 228 milijonov evrov, kar predstavlja 11,1 odstotka prenosne vrednosti sredstev. Ob tem se je dobičkonosnost kapitala t. i. slabe banke, ki upravlja z več kot 800 milijoni evrov sredstev, povzpela na rekordno raven 28,8 odstotka.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Huawei Italiji obljublja milijardne investicije

Kitajski telekomunikacijski velikan Huawei namerava v Italijo v prihodnjih treh letih vložiti 3,1 milijarde dolarjev (2,75 milijarde evrov). Tako naj bi neposredno ustvaril 1000 delovnih mest, še 2000 pa naj bi jih nastalo pri dobaviteljih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Vir: STA

Trump ukazal vladnim agencijam kupovanje več domačih izdelkov

Ameriški predsednik Donald Trump je na ponedeljkovem sejmu Made in America v Beli hiši podpisal izvršni ukaz, s katerim vladnim agencijam določa kupovanje več izdelkov z večjim deležem ameriških sestavin. V ZDA sicer že od leta 1993 velja zakon "kupuj ameriško", ki vladnim agencijam naroča, da dajo pri nabavi prednost domačim izdelkom.
Vir: STA

SRBIJA

Francija in Srbija sta podpisali 22 sporazumov o sodelovanju

Predstavniki Francije in Srbije so včeraj podpisali dvostranske sporazume na področju gospodarstva, vojaške industrije, izobraževanja in kulture.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice