Dnevne novice - 03.07.2019
Objavljeno: 03. 07. 2019

SLOVENIJA

Fitch izboljšal obete za Novo KBM in Abanko

Bonitetna agencija Fitch je pred dnevi oceno za Novo Kreditno Banko Maribor in Abanko ohranila pri BB+, obete pa je za banki izboljšala iz stabilnih v pozitivne. Kot glavni razlog za odločitev Fitch navaja pričakovane pozitivne učinke združitve obeh bank.
Vir: STA

Maja industrijski izdelki v območju evra spet cenejši, v Sloveniji dražji

Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih so se maja na mesečni ravni v območju evra znova znižale, tokrat za 0,1 odstotka, v celotni EU pa se v povprečju niso spremenile, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji so se cene industrijskih izdelkov v petem mesecu glede na predhodni mesec okrepile za 0,3 odstotka.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Trump našel dva nova kandidata za članstvo v Fedovem odboru guvernerjev

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek tvitnil, da bo na položaj članov odbora guvernerjev centralne banke Federal Reserve (Fed) imenoval svojo nekdanjo gospodarsko svetovalko Judy Shelton in podpredsednika regionalne banke Fed iz St. Louisa Christopherja Wallerja.
Vir: STA

Trumpov trgovinski svetovalec: Pogajanja s Kitajsko spet potekajo

Trgovinski svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa Peter Navarro je za televizijo CNBC povedal, da trgovinska pogajanja med ZDA in Kitajsko po Trumpovem srečanju s kitajskim kolegom Xi Jinpingom na Japonskem spet potekajo. Vendar pa Huawei še vedno ne sme sodelovati pri razvoju 5G brezžičnih omrežij v ZDA.
Vir: STA

ZDA s seznamom za ocarinjenje še štirih milijard dolarjev blaga iz EU

Urad ameriškega trgovinskega predstavnika je v ponedeljek predlagal dodaten, štiri milijarde dolarjev vreden seznam izdelkov iz EU, ki bi lahko bili predmet carin v ZDA. Med izdelki iz EU, ki jim grozijo carine, so nove vrste sirov, testenine, viski. ZDA so se za ta korak znova odločile zaradi subvencij evropskemu proizvajalcu letal Airbus.
Vir: STA

SRBIJA

NHL: Energoprojekt v letošnjem letu ne bo izplačal denarne dividende

Po sklepu skupščine, ki je potekala 28. junija, Energoprojekt letos ne bo izplačal denarne dividende.
Vir: Belex, Iliirka

Nazaj na novice