Dnevne novice - 18.06.2019
Objavljeno: 18. 06. 2019

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: V ospredju po prometu Krka

V ospredju današnjega trgovanja na Ljubljanski borzi so bile po prometu delnice Krke. Z njimi so vlagatelji ustvarili več kot polovico vseh poslov, katerih skupna vrednost je dosegla 1,42 milijona evrov. Nekoliko več prometa je bilo še z delnicami NLB, Zavarovalnice Triglav in Cinkarne Celje. Indeks SBI TOP se je zvišal za 0,18 odstotka.
Vir: STA

Pred odločanjem o lastniški usodi še tretja največja banka v državi

Lastniška usoda Abanke, ki bi jo morala država po obljubi Evropski komisiji v zameno za odobreno državno pomoč prodati do konca meseca, je še naprej negotova. Nadzorniki SDH so danes odločitev o tem prestavili na sredo. Premier Marjan Šarec verjame, da bodo odločitev "sposobni sprejeti sami".
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

ZDA imajo težave pri trgovinskih pogajanjih z EU

Ameriški minister za trgovino Wilbur Ross je za ameriško televizijo CNBC povedal, da imajo ZDA zaradi nedavnih evropskih volitev težave pri trgovinskih pogajanjih z EU in namignil, da bo predsednik Donald Trump uvedel carine na uvoz evropskih avtomobilov, če pogajanja ne bodo uspešna.
Vir: STA

Zasedanje Feda v znamenju ugibanj o znižanju obrestnih mer

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) danes začenja dvodnevno zasedanje, ki se bo končalo v sredo s tiskovno konferenco predsednika Feda Jeroma Powella. Analitiki pričakujejo, da bo na zasedanju dana podlaga za prvo znižanje ključne obrestne mere po decembru 2008, ko je padla praktično na ničelno raven.¸
Vir: STA

SRBIJA

Standard and Poor's je potrdil boniteto Srbije

Bonitetna agencija S & P (Standard & Poor's) je potrdila bonitetno oceno Srbije za dolgoročni dolg v domači in tuji valuti na ravni BB.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice