Dnevne novice - 06.06.2019
Objavljeno: 06. 06. 2019

SLOVENIJA

Na poslovnem delu vrha Tri morja predvsem projekti s področja energetike in infrastrukture

Poslovni del vrha Tri morja se danes osredotoča tudi na predstavitve nekaterih projektov, s katerimi države krepijo medsebojno sodelovanje in povečujejo konkurenčnost. Predstavljeni projekti so večinoma s področja energetike in infrastrukture, med drugim sta se morebitnim novim partnerjem predstavili koprsko in reško pristanišče.
VIR: STA

Partnerski projekt povezave gospodarstva in znanosti prinesel več kot 120 inovacij

Partnerski projekt povezave gospodarstva in znanosti Materiali in tehnologije za nove aplikacije oz. Martina, ki se po približno treh letih julija zaključuje, je med drugim prinesel skupno 122 inovacij in za skoraj tri milijone evrov novih naložb. Kot so poudarili v TPV, gre za primer izjemno uspešnega sodelovanja med gospodarstvom in znanostjo.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Fiat Chrysler umaknil ponudbo za združitev z Renaultom

Pariz, 6. junija - Italijansko-ameriški proizvajalec avtomobilov Fiat Chrysler Automobiles je umaknil ponudbo za združitev s francoskim Renaultom, potem ko je slednji preložil odločanje o tem. Za umik so se odločili, ker da trenutno v Franciji niso izpolnjeni politični pogoji za uspešno združitev, so danes navedli v podjetju. Renaultov upravni odbor se je včeraj sestal že drugi dan zapored, a ni sprejel odločitve. Vir blizu tega francoskega podjetja je povedal, da francoski gospodarski minister Bruno Le Maire želi, da bi se upravni odbor znova sestal prihodnji torek. Prepričati se namreč želi, da združitev ne bi pomenila ločitve francoskega podjetja in japonskega Nissana. Na včerajšnji seji je večina članov Renaultovega upravnega odbora glasovala za združitev. Proti je bil le predstavnik delavcev iz sindikata CGT, predstavnika Nissana pa sta se vzdržala.
VIR: STA

SRBIJA

KMV in PepsiCo bosta kupila Knjaz Miloš

Največji distributer brezalkoholnih pijač v Srednji Evropi Karlovarské Minerální Vody (KMV) in PepsiCo Inc. bosta skupaj kupila srbsko podjetje Knjaz Miloš.
VIR: Tanjug

Svetovna banka: rast BDP Srbije v 2019 3,5 odstotka

Svetovna banka je napoveduje rasti BDP v višini 3,5% v 2019 za Srbijo in 4% za 2021 in 2022. Svetovna banka je sicer znižale svojo predhodno napoved glede globalne rasti za leto 2019 za 0,3 odstotne točke na 2,6 odstotka.
Vir: Biznis.telegraf

Nazaj na novice