Dnevne novice - 03.06.2019
Objavljeno: 03. 06. 2019

SLOVENIJA

Pobuda Tri morja za spodbujanje povezovalnih projektov v regiji

Vrh pobude Tri morja, ki ga bo prihodnji teden gostila Slovenija, prerašča v pomembno platformo gospodarskega sodelovanja, usmerjeno v povezovanje Evrope in vzpodbujanja trajnostnega razvoja. Vse bolj zanimiva postaja pobuda tudi za Evropsko unijo in akterje iz širše regije, ne le članic pobude.
Vir: STA

Počivalšek na dvodnevni obisk na Bavarsko

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se bo danes in v torek mudil v Nemčiji, natančneje na Bavarskem. Tam se bo med drugim udeležil odprtja enega največjih sejmov s področja logistike in transporta v Evropi Transport Logistic, na katerem se bo na skupni stojnici predstavilo 19 slovenskih podjetij, so sporočili z gospodarskega ministrstva.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

ZDA posvarile Kitajsko pred spodkopavanjem suverenosti sosednjih držav

Singapur, 1. junija - ZDA so danes na azijskem varnostnem vrhu Shangri-La dialog v Singapurju posvarile Kitajsko pred spodkopavanjem suverenosti sosednjih držav. Vršilec dolžnosti obrambnega ministra Patrick Shanahan je tudi izjavil, da je tehnološko podjetje Huawei preblizu kitajski vladi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

Evropske borze uvodoma v rdečem

Osrednji indeksi evropskih borz se v uvodnem delu trgovanja gibljejo v rdečem. Vlagatelji so še vedno v skrbeh zaradi novih trgovinskih napetosti, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump minuli teden napovedal uvedbo carin na pet odstotkov uvoza iz Mehike.
Vir: STA

SRBIJA

BDP Srbije se je v prvem četrtletju dejansko povečal za 2,5 odstotka

Realna rast bruto domačega proizvoda (BDP) Srbije je v prvem četrtletju leta 2019 znašala 2,5 odstotka na letni ravni, na četrtletni pa 0,3 odstotka.
Vir: Tanjug

Nazaj na novice