Dnevne novice - 30.05.2019
Objavljeno: 30. 05. 2019

SLOVENIJA

MHP še do 6,68 odstotka Perutnine Ptuj

Ciprska družba Hemiak Investments ukrajinskega holdinga MHP je s prevzemno ponudbo, ki se je iztekla v ponedeljek, prišla še do 6,68 odstotka vseh delnic Perutnine Ptuj, izhaja iz objave v časniku Večer. Ponudbo za odkup v višini 22,34 evra za delnico je sprejelo 449 manjših delničarjev.
Vir: STA

Nadzorniki SDH o postopku prodaje Abanke in deleža NLB

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) se je danes seznanil z informacijo o postopku prodaje lastniškega deleža NLB - 10 odstotkov minus ena delnica - in prodajnem postopku Abanke. Podal je tudi soglasje k sklenitvi dodatka k pogodbi o izvedbi storitve posodobljene ocene vrednosti NLB.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Newyorške borze končale v rdečem

Newyorške borze so včerajšnje trgovanje zaključile v rdečem. Vlagatelje skrbi dolgotrajna trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, ki bi lahko zavrla globalno rast. Kitajska naj bi razmišljala tudi o ustavitvi izvoza redkih kovin v ZDA.
Vir: STA

Boeingi 737 max predvidoma prizemljeni še do 12 tednov

Mednarodno združenje za letalski prevoz (IATA) pričakuje, da bodo letala boeing 737 max ostala na tleh še najmanj 10 do 12 tednov. Generalni direktor IATA Alexandre de Juniac je po poročanju AFP dejal, da je odločitev pač v rokah regulatorjev, ki so odgovorni za certifikacijo.
Vir: STA

EIB soustanovila naložbeni sklad za spodbujanje čiste energije

Evropska investicijska banka (EIB) in sklad Breakthrough Energy Ventures sta v torek ustanovila sto milijonov evrov vreden naložbeni sklad, ki bo inovativnim evropskim podjetjem pomagal razvijati in tržiti nove tehnologije za čisto energijo. Ob tem je bilo slišati pozive k dodatni krepitvi prizadevanj za spodbujanje čiste energije.
Vir: STA

Osrednje azijske borze znova v rdečem

Osrednje azijske borze so se danes znova znašle v negativnem območju. Vlagatelji ostajajo zaskrbljeni zaradi zaostrovanja trgovinskega konflikta med ZDA in Kitajsko, pozorno pa spremljajo tudi zaplet med Rimom in Brusljem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

SRBIJA

Potencialna združitev med Fiat Chryslerjem in Renaultom ne bo vplivala na tovarno v Kragujevcu

Operativno vodstvo Fiat Chrysler Automobiles Srbija v Kragujevcu je bilo neuradno obveščeno s strni kolegov iz Torina, da morebitna združitev FCA in Renaulta nebo spremenila načrtov tovarne v Srbiji v obdobju do leta 2022.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice