Dnevne novice - 27.05.2019
Objavljeno: 27. 05. 2019

SLOVENIJA

Skupina NLB v prvem četrtletju s 57,9 milijona evrov čistega dobička

Ljubljana, 24. maja - Skupina NLB je v prvem četrtletju 2019 je ustvarila 57,9 milijona evrov čistega dobička, kar je na ravni enakega obdobja lani. Čisti skupni prihodki iz poslovanja so znašali 133,8 milijona evrov, kar je tri odstotke več kot v prvem trimesečju lani. Rast temelji na višjih neto obrestnih prihodkih in čistih prihodkih iz opravnin, so zapisali v NLB.
Vir: STA

Vzajemni skladi lani s padcem obsega sredstev v upravljanju

Sredstva v vzajemnih skladih, ki jih upravljajo domače družbe za upravljanje, so se lani nekoliko zmanjšala, kar je po ugotovitvah Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) predvsem posledica negativnega obrata na svetovnih borzah ob koncu leta 2018. Število vlagateljev v vzajemnih skladih se je medtem povečalo.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Trump: Trgovinski dogovor z Japonsko po julijskih volitvah

Tokio, 26. maja - Ameriški predsednik Donald Trump je danes v okviru svojega obiska v Tokiu sporočil, da ZDA in Japonska dobro napredujeta v trgovinskih pogajanjih, vendar pa da bo za končni prostotrgovinski sporazum treba počakati na julijske parlamentarne volitve na Japonskem. Tik pred tem je z japonskim premierjem Shinzom Abejem odigral partijo golfa. ZDA tudi z Japonsko prenavlja trgovinske odnose in Trumpa na njegovem štiridnevnem obisku na Japonskem spremlja tudi glavni ameriški trgovinski pogajalec Robert Lighthizer. Kot je nakazal Trump, so tokrat na pogovorih o trgovini govorili predvsem o področju kmetijstva in govedoreje. Japonsko sicer skrbi predvsem, da bi Trump uvedel posebne carine na japonske avtomobile, kar bi lahko močno škodovalo japonskemu gospodarstvu.
Vir: STA

SRBIJA

KMBN: Javni poziv za prodajo Komercijalne banke 31. maja

Država ima 42-odstotni delež v tej banki, EBRD pa ima 24,4 odstotka, IFC, ki je del Svetovne banke, pa ima v lasti 10 odstotkov.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice