Dnevne novice - 23.05.2019
Objavljeno: 23. 05. 2019

SLOVENIJA

Skupina Krka v četrtletju dobiček okrepila skoraj za polovico

Novo mesto, 23. maja - Skupina Krka je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 378,5 milijona evrov skupnih prihodkov, kar je 12 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. Čisti dobiček se je okrepil za 42 odstotkov na 70,3 milijona evrov, izhaja iz nerevidiranega poročila iz poslovanja, s katerim se je v sredo seznanil nadzorni svet Krke.
Vir: STA

V Portorožu že 24. izvedba NT konference

Slovenska podružnica tehnološkega velikana Microsoft bo danes v Portorožu uradno odprla letošnjo izvedbo NT konference. Tridnevni dogodek, ki se je začel že včeraj, šteje za največjo slovensko tehnološko-poslovno konferenco. Udeležence današnjega plenarnega dela konference bo kot osrednji govorec nagovoril svetovno priznani profesor filozofije in etike informiranja na univerzi v Oxfordu Luciano Floridi. Poleg njega bosta med uvodnimi govorniki tudi regionalna generalna direktorica Microsofta Anke Den Ouden in premier Marjan Šarec. NT konferenca že tradicionalno ponudi mešanico tehnološko in poslovno obarvanih vsebin, s čimer po eni strani cilja na strokovnjake s področja informacijskih tehnologij, po drugi strani pa na odločevalske kadre v podjetjih in organizacijah.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Evropske borze v rdečem

Tečaji delnic na borzah v Evropi se danes znižujejo. V središče pozornosti prihajajo evropske volitve, vzdušje med vlagatelji na borzah pa ostaja negativno zaradi zaostritve trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedali borzni posredniki.
Vir: STA

Nazaj na novice