Dnevne novice - 22.05.2019
Objavljeno: 22. 05. 2019

SLOVENIJA

GZS napoveduje ugodno rast prodaje, dodane vrednosti in investicij

V Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so zadovoljni s poslovnimi podatki gospodarskih družb, ki so lani izkazale rekordne prihodke in dobiček. Pozitivna so tudi njihova srednjeročna pričakovanja. Letos naj bi se prodaja povečala za sedem odstotkov, dodana vrednost za šest odstotkov, investicije pa za osem odstotkov.
Vir: STA

V Portorožu že 24. izvedba NT konference

Slovenska podružnica tehnološkega velikana Microsoft bo danes v Portorožu uradno odprla letošnjo izvedbo NT konference. Tridnevni dogodek, ki se je začel že včeraj, šteje za največjo slovensko tehnološko-poslovno konferenco. Udeležence današnjega plenarnega dela konference bo kot osrednji govorec nagovoril svetovno priznani profesor filozofije in etike informiranja na univerzi v Oxfordu Luciano Floridi. Poleg njega bosta med uvodnimi govorniki tudi regionalna generalna direktorica Microsofta Anke Den Ouden in premier Marjan Šarec. NT konferenca že tradicionalno ponudi mešanico tehnološko in poslovno obarvanih vsebin, s čimer po eni strani cilja na strokovnjake s področja informacijskih tehnologij, po drugi strani pa na odločevalske kadre v podjetjih in organizacijah.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Prodaja rabljenih stanovanj in hiš v ZDA aprila upadla

Prodaja rabljenih stanovanj in hiš je v ZDA aprila v primerjavi z marcem po podatkih Nacionalnega združenja nepremičninskih posrednikov nazadovala za 0,4 odstotka na letno prilagojeno raven 5,19 milijona enot. Prodaje niso spodbudile niti precej nižje hipotekarne obrestne mere.
Vir: STA

Adidas, Nike, Puma: Morebitne nove carine katastrofa za panogo

Globalni tekstilni in obutveni velikani Adidas, Nike in Puma so danes skupaj z več kot 170 ameriškimi podjetji ameriškega predsednika Donalda Trumpa pozvali, naj prepreči, da bi podjetja v panogi postala žrtev trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko. Predstavniki teh podjetij so prepričani, da bi bile nove carine zanje ""katastrofalne"".
Vir: STA

V luči udarca ZDA analitiki pesimistični glede Huaweijeve prihodnosti

Zaradi prepovedi poslovanja s Huaweijem, ki so jo ZDA zaradi potrebnega manevrskega prostora preložile za 90 dni, analitiki tehnološkemu velikanu ne napovedujejo rožnate prihodnosti. V najslabšem scenariju bi pomenila konec Huaweijevih upov, da postane najmočnejši igralec na svetovnem tržišču, meni urednik portala Tehnozvezdje Matjaž Ropret.
Vir: STA

SRBIJA

Srbija bo kupila 10 ton zlata do konca leta 2019 - V naslednjem letu se bodo rezerve povečale na 50 ton

Srbija bo do konca letošnjega leta povečala svoje zaloge zlata z obstoječih 20 ton na 30, nato pa v naslednjem letu in na 50 ton.
Vir: SeeNews

Nazaj na novice