Dnevne novice - 15.05.2019
Objavljeno: 15. 05. 2019

SLOVENIJA

Odbor direktorjev EIB danes ponovno o posojilu za drugi tir

Odbor direktorjev Evropske investicijske banke (EIB) bo danes znova odločal o 250 milijonov evrov vrednem posojilu za projekt drugi tir Divača-Koper, potem ko je odločitev o tem aprila prestavil. Nosilci projekta so prepričani, da bo odbor danes prižgal zeleno luč, pripravljeni pa so tudi na morebiten drugačen scenarij.
Vir: STA

Skupina Triglav v četrtletju z osemodstotno rastjo premij in dobička

Skupina Triglav je v prvih treh mesecih letos zbrala 317 milijonov evrov bruto premij, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Konsolidiran dobiček pred davki se je prav tako okrepil za osem odstotkov in je znašal 29,9 milijona evrov. Rast premije skupine je bila na večini trgov nad rastjo celotnega trga. V Sloveniji, kjer skupina zbere 76 odstotkov konsolidirane premije, je bila premijska rast v povprečju šestodstotna, na trgih zunaj države pa 10-odstotna, so danes sporočili iz Zavarovalnice Triglav. Skupina je dosegla rast premije vseh vrst premoženjskih zavarovanj, rast celotnega segmenta pa je bila devetodstotna. Obračunani kosmati zneski škod skupine so bili na letni ravni nižji za tri odstotke in so znašali 166 milijonov evrov.
Vir: STA

Cinkarna Celje kljub padcu prihodkov in dobička presegla načrte

Cinkarna Celje je v prvem letošnjem četrtletju pridelala 45,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 13 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je nazadoval za 64 odstotkov na 4,6 milijona evrov. Kljub temu sta oba parametra presegla načrte celjske družbe.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Trump poudarjal energetsko neodvisnost ZDA in prodajo utekočinjenega zemeljskega plina Evropi

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek obiskal novi terminal podjetja Sempra Energy za utekočinjanje zemeljskega plina v Louisiani, s čimer je izpostavil prizadevanja svoje administracija za krepitev energetske infrastrukture ZDA. Ameriški veleposlanik pri EU je medtem napovedal začetek konca evropske odvisnosti od ruskega plina.
Vir:STA

SRBIJA

MTLC: Metalac je objavil nekonsolidirane rezultate za prvo četrtletje

Metalac je objavil nekonsolidirane rezultate za prvo četrtletje tekočega leta. Za letos namerava Metalac povečati prihodke za 4% in bruto dobiček za 7%.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice