Dnevne novice - 29.04.2019
Objavljeno: 29. 04. 2019

SLOVENIJA

Nadzorniki SDH soglašali s pogodbo o pravnem svetovanju pri prodaji še slabih desetih odstotkov NLB

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na današnji seji soglašal s sklenitvijo pogodbe za pravno svetovanje v postopku prodaje desetih odstotkov delnic NLB minus ene delnice. Država, ki je lani prodala 65 odstotkov delnic banke, tako nadaljuje s postopki, da izpolni zaveze Evropski komisiji o prodaji.
Vir: STA

Zavarovalnica Triglav izdala podrejeno obveznico v vrednosti 50 milijonov evrov

Zavarovalnica Triglav je izdala 30,5-letno podrejeno obveznico z možnostjo odpoklica po 10 letih in pol, s katero bo nadomestila obstoječo podrejeno obveznico, ki zapade leta 2020. Izdaja obveznice je vredna 50 milijonov evrov in je namenjena zagotavljanju optimalne kapitalske strukture in stroškovne učinkovitosti, so sporočili iz družbe.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Caterpillar v četrtletju z rastjo prihodkov in dobička

Ameriški proizvajalec gradbenih strojev in druge opreme Caterpillar je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 13,5 milijarde dolarjev (11,9 milijarde evrov) prihodkov, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je znašal 1,9 milijarde dolarjev (1,7 milijarde evrov), kar je 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
Vir: STA

Kitajska in ZDA prihodnji teden nadaljujejo trgovinske pogovore

Kitajski in ameriški pogajalci bodo prihodnji teden v Pekingu nadaljevali pogovore o celovitem sporazumu, ki naj bi končal trgovinsko vojno med največjima nacionalnima gospodarstvoma na svetu. V začetku maja se bodo nato pogajalci preselili v Washington, želja pa naj bi bila, da bi velesili dogovor podpisali v začetku junija.
Vir: STA

Heineken v prvem četrtletju z rastjo dobička

Nizozemski pivovarski velikan Heineken je v prvem četrtletju ustvaril 299 milijonov evrov čistega dobička, kar je 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. "Leto smo začeli pozitivno s količinsko rastjo v vseh regijah kljub pozni veliki noči," je ob tem dejal glavni izvršni direktor družbe Jean-Francois van Boxmeer.
Vir: STA

Volvo v prvem četrtletju z močno rastjo prihodkov in dobička

Švedski proizvajalec tovornih vozil Volvo je leto začel uspešno. V prvem četrtletju je ustvaril 107,2 milijarde švedskih kron (10,2 milijarde evrov) prihodkov, kar je 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Prilagojeni dobiček iz poslovanja se je povečal za 53 odstotkov na 12,7 milijarde kron (1,2 milijarde evrov).
Vir: STA

Nazaj na novice