Dnevne novice - 24.04.2019
Objavljeno: 24. 04. 2019

SLOVENIJA

Danes morda znano novo izvršno vodstvo DUTB

Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) bi lahko na današnji seji upravnega odbora izbrali dva nova izvršna direktorja. Predsednik upravnega odbora DUTB Tomaž Besek je v pogovoru za Delo povedal, da bo eden od dvojice trenutni v. d. glavnega izvršnega direktorja Matej Pirc.
Vir: STA

O razbremenitvi regresa danes še odbor za finance

Potem ko se je prejšnji teden s predlogom za razbremenitev regresa davkov in prispevkov seznanil odbor DZ za delo, ga ima danes na dnevnem redu še odbor DZ za finance. Za njegovo uveljavitev so namreč potrebne spremembe dveh zakonov, ki jih bo DZ potrjeval na izredni seji v četrtek.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Newyorške borze končale z rekordnimi vrednostmi

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje končali pozitivno. S&P 500 in Nasdaq sta današnje trgovanje končala z rekordnimi vrednostmi. Med vlagatelji je prevladovalo pozitivno vzdušje predvsem zaradi številnih pozitivnih poročil, ki so povečala zaupanje v gospodarske obete, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

Prodaja novih stanovanjskih nepremičnin v ZDA marca navzgor

Prodaja novih stanovanjskih nepremičnin je v ZDA po poročanju ministrstva za trgovino marca narasla že tretji mesec zapored, in sicer v primerjavi s februarjem za 4,5 odstotka, v primerjavi z marcem lani pa za tri odstotke na letno prilagojeno raven 692.000 enot.
Vir: STA

P&G okrepil četrtletni dobiček

Ameriški koncern Procter & Gamble (P&G) je v prvem četrtletju letos in tretjem četrtletju poslovnega leta ustvaril 2,7 milijarde dolarjev dobička, kar je 9,3 odstotka več kot v enakem lanskem četrtletju. Prihodki so zrasli za 1,1 odstotka na 16,5 milijarde dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

Coca-Cola spodbudno začela leto

Ameriški proizvajalec pijač Coca-Cola je leto 2019 začel z boljšimi poslovnimi rezultati, kot so pričakovali analitiki. Zahvaljujoč povečanemu povpraševanju in višjim cenam je podjetje v prvem četrtletju ustvarilo 1,7 milijarde dolarjev (1,5 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 23 odstotkov več kot pred letom dni.
Vir: STA

SRBIJA

Huawei bo odprl regionalni inovacijski center v Beogradu - kitajski tehnološki velikan in srbska vlada bosta razvila projekt pametnih mest

Srbska vlada je sprejela sklep o sprejetju dvostranskega načrta sodelovanja med vlado Srbije in vlado Kitajske v okviru pobude - En pas, ena pot. Dokument bo v imenu Vlade Srbije podpisal minister za rudarstvo in energetiko Aleksandar Antič. Člani vlade so tudi sprejeli sklep o sprejetju Sporazuma o gospodarskem in tehničnem sodelovanju med obema vladama. Gre tudi za Sklep o podpisu Memoranduma o soglasju za razvoj projekta Smart Cities v Srbiji med Vlado Srbije in Huawei Technologies Co., Ltd..
Vir: Ekapija

Nazaj na novice