Dnevne novice - 11.04.2019
Objavljeno: 11. 04. 2019

SLOVENIJA

Prihodki Luke Koper v treh mesecih navzgor

Luka Koper je v prvih treh mesecih letos po prvih podatkih ustvarila 59,61 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Skupni ladijski pretovor se je znižal za tri odstotke na 5,92 milijona ton, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.
Vir: STA

Krkina predlagana dividenda za 10,3 odstotka višja od lanske

Krkini nadzorniki in uprava te farmacevtske družbe so na sredini seji oblikovali predlog, da se delničarjem izplača dividenda v znesku 3,20 evra bruto na delnico. V primerjavi z lansko dividendo to predstavlja povečanje za 10,3 odstotka, so danes sporočili iz novomeške Krke.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Svet ECB brez sprememb denarne politike

Svet Evropske centralne banke (ECB) po marčnem zasedanju, ko je v luči ohlajanja gospodarske rasti napovedal nove operacije dolgoročnega refinanciranja bank, danes skladno s pričakovanji ni potegnil novih potez v denarni politiki evrskega območja. Obrestne mere tako ostajajo rekordno nizke, sprememb ni niti pri drugih instrumentih.
Vir: STA

SRBIJA

IMF: Srbski BDP naj bi se v letu 2019 povečal za 3,5 odstotka, leta 2020 pa za 4 odstotke

Mednarodni denarni sklad je ohranil 3,5-odstotno napoved za rast srbskega BDP v letu 2019 in predvideva 4-odstotno rast v letu 2020.
Vir: Tanjug

Svetovna banka: Srbija ima dobro uvrstitev v HCI

V zadnjem poročilu Svetovne banke o svetovnem razvoju je Srbija na 27. mestu po indeksu človeškega kapitala (HCI).
Vir: Tanjug

Nazaj na novice