Dnevne novice - 09.04.2019
Objavljeno: 09. 04. 2019

SLOVENIJA

O posojilu za drugi tir danes še odbor direktorjev EIB

O 250 milijonov evrov vrednem posojilu za projekt drugi tir med Divačo in Koprom bo danes odločal še odbor direktorjev Evropske investicijske banke (EIB). Upravni odbor hišne banke EU je posojilo že odobril, pri čemer je malo verjetno, da bi direktorji danes odločitev spremenili.
Vir: STA

Sava več kot 80-odstotna lastnica Hotelov Bernardin

Družba Sava je minuli teden svoj delež v družbi Hoteli Bernardin povečala s 55,77 na 80,81 odstotka. Svoj 25-odstotni delež je Savi prodala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki nima več v lasti delnic Hotelov Bernardin.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Pinterest naj bi z IPO zbral do 1,5 milijarde dolarjev

Družbeno omrežje Pinterest namerava z javno ponudbo delnic (IPO) zbrati do 1,5 milijarde dolarjev. Z vrednostjo delnic, postavljeno med 15 in 17 dolarjev, bi vrednost celotne družbe dosegla 11 milijard dolarjev. To je približno milijardo manj od dosedanjih ocen vrednosti podjetja.
Vir: STA

Nemčija februarja s padcem izvoza in uvoza

Nemčija je februarja beležila padec izvoza in uvoza, kažejo danes objavljeni podatki, ki vzbujajo dvome o moči nemškega gospodarstva. Uvoz je na mesečni ravni upadel za 1,6 odstotka na 92,3 milijarde evrov, izvoz pa za 1,3 odstotka na 110,9 milijarde evrov. Zunanjetrgovinski presežek je narasel za 200 milijonov evrov na 18,7 milijarde evrov.
Vir: STA

SRBUA

Dolžniki švicarskih frankov dobijo lex specialis

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je dejal, da bo vlada kmalu sprejela "lex specialis" kot rešitev za državljane, zadolžene v švicarskih frankih.
Vir: Ekapija

Koalicija za nadzor javnih financ nasprotuje vladi

Nevladna organizacija, imenovana Koalicija za nadzor javnih financ, je pozvala srbsko vlado, naj se odpove ideji, da se iz državnega proračuna nameni 120 milijonov evrov za reševanje problematičnih hipotek, indeksiranih v švicarskih frankih.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice