Dnevne novice - 28.03.2019
Objavljeno: 28. 03. 2019

SLOVENIJA

Gospodarsko razpoloženje v marcu 2019 enako kot v prejšnjem mesecu

Vrednost kazalnika gospodarske klime je bila marca 2019 (9,1 odstotne točke) enaka kot februarja 2019.
Vir: STA

MEDNARODNI TRG

ZDA in Kitajska začenjata nov krog trgovinskih pogajanj

Glavni trgovinski pogajalec ZDA Robert Lighthizer in ameriški finančni minister Steven Mnuchin danes v Pekingu s kitajskimi kolegi začenjata nov krog pogovorov o trgovinskem dogovoru med državama. Ameriški predsednik Donald Trump je minuli teden dejal, da pogajanja potekajo dobro, a bi carine na kitajsko blago lahko v veljavi ostale še nekaj časa. Pogovori bodo danes in jutri. Naslednji krog pogovorov med ZDA in Kitajsko, ki se pogajata o končni obliki trgovinskega dogovora, bo aprila potekal v ZDA, kamor naj bi se odpravil namestnik kitajskega premiera Liu He. Decembra lani sta se obe vladi dogovorili, da trgovinski dogovor dosežeta do 1. marca, po tem datumu bi lahko ZDA zvišale carine na velik del kitajskega uvoza. Ker pa sta strani blizu dogovora, je Trump sklenil s tem še počakati.
Vir: STA

Azijske borze neenotno

Indeksi na azijskih borzah danes nimajo enotne smeri. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP se je v ospredje na finančnih trgih znova prebila zaskrbljenost glede svetovne gospodarske rasti.
Vir: STA

SRBIJA

KMBN: Dobiček Komercijalne banke znaša 69 mio EUR

Komercijalna banka Beograd je v letu 2018 dosegla zgodovinski dobiček, je v torek izjavil predsednik uprave Komercijalne banke Vladimir Medan. Medan je po predstavitvi poslovnih rezultatov delničarjem in investitorjem Komercijalne banke na beograjski borzi dejal, da je bil dobiček banke 8,12 milijarde dinarjev (pribl. 69 milijonov evrov) za 2018.
Vir: Tanjug

Nazaj na novice