Dnevne novice - 27.03.2019
Objavljeno: 27. 03. 2019

SLOVENIJA

Istrabenz bo v dogovoru z DUTB predlagal konverzijo terjatev

Družba za upravljanje terjatev bank in Istrabenz sta se dogovorila, da bo Istrabenz finančnim upnikom, med katerimi je glavna DUTB, predlagal konverzijo terjatev v kapital. Če bi DUTB postala lastnica Istrabenza, bi v last dobila med drugim tudi družbo Istrabenz Turizem, kar je cilj vlade, ki želi konsolidirati lastništvo turističnih družb. DUTB je glavni finančni upnik Istrabenza, terjatve v višini okoli 109 milijonov evrov, s čimer ima po navedbah časnika Delo v lasti 90 odstotkov terjatev do Istrabenza, so zavarovane z delnicami Istrabenz Turizma, ki ima v lasti šest hotelov na Obali. Vlada je sredi februarja kot skupščina DUTB tej naložila, da mora terjatve zaradi kršenja sporazuma o finančnem prestrukturiranju unovčiti in torej zaseči delnice Istrabenz Turizma.
Vir: STA

MEDNARODNI TRG

Huawei z novima pametnima mobilnikoma P30 in P30 Pro

Kitajski tehnološki velikan Huawei je danes predstavil nova pametna mobilnika Huawei P30 in Huawei P30 Pro. Najnovejša predstavnika serije P, v kateri so tradicionalno telefoni z naprednimi kamerami, stavita posebej na fotografske in video zmogljivosti, v Sloveniji pa bosta na voljo od 27. marca dalje, so sporočili iz podjetja.
Vir: STA

Predsednik Ifa za dveletno preložitev brexita

Predsednik münchenskega inštituta za gospodarske raziskave Ifo Clemens Fuest se zavzema za dveletno preložitev izstopa Velike Britanije iz EU. ""Obstaja nevarnost, da se bo 12. aprila zgodil izstop brez dogovora, kar bo povzročilo ogromno škodo, tega pa si ne želi nobena stran,"" je poudaril.
Vir: STA

SRBIJA

Srbija lahko pričakuje nov investicijski val iz ZAE

Srbija lahko pričakuje nov val naložb iz ZAE v prihodnjih letih in srbska podjetja lahko državo uvrstijo na seznam trgov na katerih imajo velike možnosti za povečanje izvoza, je predsednik gospodarske zbornice Srbije (PKS).
Vir: Tanjug

Pretovor tovora v srbskih pristaniščih se je v letu 2018 povečal za 11,5% - Nova mednarodna potniška terminala v Zemunu in Ramu sta načrtovana za leto 2019

V letu 2018 je bilo v pristaniščih v Srbiji pretovorjenih 11,8 milijona ton blaga, kar je za 11,5 odstotka več kot lani.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice