Dnevne novice - 26.03.2019
Objavljeno: 26. 03. 2019

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: V ospredju znova Krka

Na Ljubljanski borzi so posredniki včeraj sklenili za 449.330 evrov poslov, od tega največ z delnicami Krke. Te delnice so se pocenile za odstotek, navzdol je šla večina pomembnejših delnic. V zelenem so bile le delnice Save Re in Telekoma, ki so pridobile 4,6 odstotka. Indeks je dan sklenil četrt odstotka nižje.
Vir: STA

Cene stanovanjskih nepremičnin lani višje za 18 odstotkov

Cene nepremičnin v Sloveniji so se lani zvišale za 18,2 odstotka, število prodaj novih stanovanjskih nepremičnin pa je bilo že drugo leto zapored zelo nizko. Lani so k dvigu cen stanovanjskih nepremičnin največ prispevale rabljene nepremičnine, ki so se podražile za 19,8 odstotka, je danes sporočil statistični urad.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Ameriški ekonomisti poslabšali gospodarske napovedi

Globalno ohlajanje gospodarstva in trgovinski spori z drugimi državami bi lahko negativno vplivali na rast ameriškega gospodarstva, v raziskavi ugotavlja ameriško Nacionalno združenje za poslovno ekonomijo. Napoved rasti za letos je znižalo za 0,3 odstotne točke na 2,4 odstotka, prihodnje leto pa naj bi bila rast dvoodstotna.
Vir: STA

SRBIJA

Povprečna januarska neto plača je realno porasla za 3.7 odstotka na 54.521 RSD

Povprečna srbska plača izračunana za januar 2019 je znašala 75.296 dinarjev, medtem ko je povprečna neto plača znašala 54.521 dinarjev. Povprečne plače so se v primerjavi s prejšnjim mesecem nominalno povečale za 4,3 odstotka, realno za 3,9 odstotka.
Vir: Tanjug

Kitajska ima za Srbijo pripravljene velike naložbene projekte

Kitajska ima paket vsaj 10 velikih infrastrukturnih projektov, ki so pripravljeni za Srbijo in vredni več deset milijonov, če ne stotine milijonov dolarjev. Kot navaja poročilo, je investicija v Ikarbus, ki bo Srbijo uvrstila med prve evropske države, ki proizvaja električne avtobuse in električna dostavna vozila, šele začetek.
Vir: Tanjug

Nazaj na novice