Dnevne novice - 18.03.2019
Objavljeno: 18. 03. 2019

SLOVENIJA

Drugi tir bo ta teden zaposloval EIB in poslance

Začetek gradnje dostopnih cest do drugega tira med Divačo in Koprom naj bi bil tik pred vrati, obenem pa se vse bolj izrisuje finančna konstrukcija projekta. Potem ko je Evropska investicijska banka (EIB) projekt uvrstila na seznam tistih, ki jih bo financirala, bo prihodnji teden o 250-milijonskem posojilu odločal upravni odbor hišne banke EU.
Vir: STA

Magna z vso potrebno dokumentacijo za začetek proizvodnje

Avstrijsko-kanadska avtomobilska multinacionalka Magna je danes prejela pravnomočno okoljevarstveno dovoljenje za svojo hoško lakirnico in nemudoma so začeli priprave na začetek obratovanja. Delati bodo začeli v najkrajšem možnem času, je poročal Radio Slovenija.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Toyota bo okrepila investicije v ZDA

Japonski avtomobilski velikan Toyota bo v prihodnjih petih letih na ameriškem trgu investiral 13 milijard dolarjev (11,35 milijarde evrov), in ne 10 milijard dolarjev, kot so načrtovali sprva. Te dodatne investicije v proizvodnjo v več ameriških zveznih državah so po navedbah Toyote dokaz, da so dolgoročno zavezani proizvodnji tam, kjer prodajajo.
Vir: STA

Rim želi preprečiti selitev industrije v tujino

Italijanska vlada, ki jo sestavljata stranki Liga in Gibanje pet zvezd, si prizadeva preprečiti selitev proizvodnje domačih podjetij v tujino. Podjetja, ki se želijo na globalnem trgu ponašati z nazivom Made in Italy (Izdelano v Italiji), bodo morala proizvajati v Italiji, predvideva osnutek zakona, ki ga bo vlada poslala v parlament.
Vir: STA

Pristanišče Trst bi s Kitajci okrepilo železniško povezavo s Slovaško

Pristanišče Trst, ki v ponedeljek praznuje 300. obletnico ustanovitve, se namerava še naprej razvijati ob pomoči Kitajcev. Pristaniška uprava bo prihodnji teden ob obisku kitajskega predsednika Xi Jinpinga v Italiji podpisala sporazum, ki med drugim predvideva nadaljnji razvoj železniške povezave med Trstom in vzhodno Evropo.
Vir: STA

SRBIJA

BELEX15 pretekli teden pridobil dobra dva odstotka

Najbolj trgovana delnica je bila delnica podjetja NIIS z 81,2 milijona RSD prometa. Sledila ji je Fitofarmacija, ki je generirala 8 milijonov RSD prometa. Fitofarmacija je sicer v fiskalnem letu 2018 generirala dobiček v višini 746 milijonov RSD, kar je za dober odstotek nižje kot v letu 2017. Podjetje je lani uspelo dvigniti raven prihodkov za 4 odstotke.
Vir: Ilirika

Nazaj na novice