Dnevne novice - 05.03.2019
Objavljeno: 05. 03. 2019

SLOVENIJA

Skupina Triglav lani z rastjo premij in dobička

Skupina Triglav je lani po nerevidiranih podatkih zbrala 1,068 milijarde evrov bruto premij oz. sedem odstotkov več kot v letu 2017, čisti dobiček pa se je povečal za 16 odstotkov na 80,8 milijona evrov. "Za nami je uspešno leto," je ocenil prvi mož zavarovalnice Andrej Slapar
VIR: STA

V Kopru letos pričakujejo več kot 100.000 ladijskih gostov

V Kopru v letošnjem letu pričakujejo 69 potniških ladij, kar je sicer nekoliko manj kot lani, bo pa število potnikov znova preseglo številko 100.000 in bo tako sezona primerljiva z lansko. Prva bo v koprsko pristanišče 27. marca prispela prestižna Viking Star z 850 petičnimi potniki, ki bo letos v Slovenijo priplula še devetkrat.
VIR: STA

Bertoncelj za TV Odmeve: Nepremičninski davek bi lahko dobili do leta 2021

Finančni minister Andrej Bertoncelj je v TV Odmevih povedal, da bi nepremičninski davek lahko dobili do leta 2021. "Stanje je že precej dobro urejeno. Potreben bo čas, saj si nihče ne želi napačnih ocen in odločb brez ažurnih in popolnih evidenc. Do 2020 se tega ne bo dalo narediti. Računamo pa, da nam do leta 2021 uspe," je dejal.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Na trgih mešano

Včeraj smo bili priča mešanim rezultatom na mednarodnih borznih parketih. Kljub nedeljskim pozitivnim novicam, da se ZDA in Kitajska približujeta trgovinskemu dogovoru so ameriški trgi čutili pomanjkanje oprijemljivih podrobnosti o potencialnem sporazumu o trgovini. Razlog za včerajšnji padec so tudi pričakovanja o makroekonomskih podatkih, ki bodo objavljena v prihodnjih dneh za ZDA: rast storitvenega sektorja danes popoldan, trgovinska bilanca v sredo in podatki o trgu dela v petek. V pričakovanjih četrtkovega zasedanja ECB, je včeraj Evropski Stoxx Europe 600 zrasel za 0,2%.
Vir: WSJ

SRBIJA

Volkswagen bo v Srbiji izdeloval SUV modele Seata in Škode?

Nemški Volkswagen naj bi zgradil tovarno v Srbiji, kjer naj bi potekala proizvodnja novih SUV vozil iz družine produktov Škode in Seata. Nemška skupina mora sicer še vedno dokončno potrditi načrt za investicijo 1,4 milijarde evrov v Srbijo.

Proračunski presežek v višini 32,2 mrd RSD ob koncu leta 2018 - Javni dolg na 53,6% BDP

Proračun Srbije je imel konec leta 2018 presežek v višini 32,2 mrd RSD, saj so prihodki znašali 1.179,2 mrd RSD, izdatki pa so znašali 1.147 mrd RSD.
VIR: Ekapija

Nazaj na novice