Dnevne novice - 19.02.2019
Objavljeno: 19. 02. 2019

SLOVENIJA

Siol: Za nakup Intereurope Pošta Slovenije in Xpediator

Za nekaj več kot 72-odstotni delež Intereurope se potegujeta Pošta Slovenije in britanska logistična družba Xpediator. Vse več pa je tudi znamenj, da si del politike želi prodajo logistične družbe Intereuropa ustaviti, danes piše portal Siol.
VIR: STA

Za glavnega izvršnega direktorja DUTB 24 prijav

Na mednarodni razpis za položaj glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) je prišlo 24 prijav, so danes za STA povedali v DUTB. Ime izbranega kandidata naj bi bilo predvidoma znano sredi aprila, med kandidati pa naj bi bil po pisanju Dela tudi začasni glavni izvršni direktor Matej Pirc.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Azijske borze neenotno

Azijske borze ne kažejo enotne smeri. Na borznih parketih je sicer čutiti optimizem glede razpleta kitajsko-ameriških trgovinskih pogovorov, ki se bodo v Washingtonu nadaljevali ta teden. Borze po svetu bodo sicer zaradi ponedeljkovega praznika v ZDA šele danes konkretno začele teden, saj je bilo v odsotnosti ameriških vlagateljev trgovanje plitvo.
VIR: STA

Cene nafte vztrajajo na najvišji ravni v treh mesecih

Cene nafte vztrajajo na najvišjih ravneh v treh mesecih in se danes nekoliko višajo. Cene po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dvigujejo optimizem glede ugodnega izida kitajsko-ameriških trgovinskih pogajanj in znaki, da države v naftnem kartelu Opec in Rusija zmanjšujejo črpanje nafte.
VIR: STA

SRBIJA

Coca-Cola kupuje Bambi za 260 milijonov evrov

Coca-Cola bo kupila podjetje Bambi za 260 milijonov evrov od sklada Mid Europa Partners.
Vir: b92

Projekt Jadar, ki je zelo pomemben za Srbijo - Loznica ima 10% svetovnih rezerv litija

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je povedal, da bo realizacija projekta Jadar zelo pomembna za razvoj Srbije in Podrinja, saj se tam nahaja 10% svetovnih rezerv Litija.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice