Dnevne novice - 18.02.2019
Objavljeno: 18. 02. 2019

SLOVENIJA

Izteka se razpis za glavnega izvršnega direktorja DUTB

Izteka se mednarodni razpis za glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Mesto se je sprostilo po odhodu Imreja Balogha sredi lanskega decembra, na njegovo mesto pa so neizvršni direktorji DUTB konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža SDH in dotedanjega finančnega direktorja DUTB Mateja Pirca.
VIR: STA

Thermana Laško lani z rastjo prihodkov in dobička

Thermana Laško, ki letos praznuje 165 let delovanja, je lani ustvarila 22,6 milijona evrov celotnih prihodkov oz. 1,3 milijona evrov več kot v letu 2017, čisti dobiček pa je povečala za pol milijona evrov na 1,7 milijona evrov, so danes sporočili iz družbe.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Kitajski avtomobilski trg ostaja šibak

Kitajski avtomobilski trg je novo leto začel s šibko prodajo. Skupno so januarja na Kitajskem uporabniki kupili 2,18 milijona avtomobilov, kar je štiri odstotke manj kot pred letom dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
VIR: STA

Upanje na trgovinski dogovor med ZDA in Kitajsko dvignilo azijske borze

Trgovalni dan na azijskih borzah se izteka z rastjo osrednjih indeksov. Med vlagatelji se krepi prepričanje, da bodo Kitajska in ZDA vendarle dosegle dogovor, ki bo rešil dolgotrajni trgovinski spor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
VIR: STA

Nazaj na novice