Dnevne novice - 30.01.2010
Objavljeno: 30. 01. 2019

SLOVENIJA

Predsednik EIB glede drugega tira izpostavlja dva izziva: konkurenco v regiji in tehnično ambicioznost

V Evropski investicijski banki (EIB) se zavedajo strateškega pomena projekta drugi tir Divača-Koper, je danes v Bruslju poudaril predsednik banke Werner Hoyer. Obenem je izpostavil dva izziva, ki sta pri odločanju o financiranju projekta pomembna za EIB: konkurenco v regiji in izjemno tehnično ambicioznost.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Nadaljevanje trgovinskih pogajanj med ZDA in Kitajsko v senci primera Huawei

V Washingtonu se bodo danes uradno nadaljevala trgovinska pogajanja med Kitajsko in ZDA. Namestnik kitajskega premierja Liu He, ki vodi kitajsko delegacijo, je v ameriško prestolnico prispel že v ponedeljek. Pogovori bodo sicer potekali v senci primera Huawei.
VIR: STA

Apple z dobičkom in prihodki rahlo presegel pričakovanja Wall Streeta

Ameriški tehnološki velikan Apple je v zadnjem četrtletju lanskega leta, ki je zanj prvo poslovno četrtletje, zaslužil 4,18 dolarja dobička na delnico, kar je cent več od pričakovanj Wall Streeta, in 84,3 milijarde dolarjev prihodkov, kar je prav tako malce več od pričakovanj analitikov.
VIR: STA

Novartis lani povečal dobiček in prihodke

Švicarski farmacevtski koncern Novartis je lani ustvari 12,61 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 64 odstotkov več kot v predlani. Prihodki Novartisa, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, so na letni ravni narasli za pet odstotkov na 51,90 milijarde dolarjev. Medtem je imela generična enota Sandoz lani slabše rezultate.
VIR: STA

SRBIJA

Rudarstvo novi "adut" za Srbijo?

Glavni "adut" srbskega gospodarstva bi lahko v prihodnjih letih postalo rudarjenje, če bi na eni od 127 lokacij v Srbiji, kjer operirajo mednarodna podjetja našli velike količine zlata, srebra, bakra ali litija.
VIR: Ekapija

Srbija je na lestvici indeksa zaznavanja korupcije padla za 10 mest

Srbija se še vedno dojema kot država z visoko stopnjo korupcije so sporočili na novinarski konferenci organizacije Transparentnost Srbija, kjer je bila predstavljena raziskava, na kateri Srbija zaseda 87. mesto s Kitajsko.
Vir: Blic

Nazaj na novice