Dnevne novice - 15.01.2019
Objavljeno: 15. 01. 2019

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: SBI TOP pridobil odstotek

Na Ljubljanski borzi je indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP včeraj zrasel za 0,97 odstotka na 811,66 točke. Posredniki so ustvarili za 1,61 milijona evrov prometa. Največ zanimanja so pokazali za delnice Krke in Petrola. Vse delnice v prvi kotaciji so šle navzgor, razen delnic Intereurope. Največ ali štiri odstotke so pridobile delnice Cinkarne.
VIR: STA

Na ljubljanskem letališču lani rekordnih 1,812 milijona potnikov

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, s katerim upravlja Fraport, so lani našteli 1.812.411 potnikov, kar je 7,7 odstotka več kot leta 2017. Število premikov letal se je povečalo za 5,9 odstotka na 36.512, tovorni promet pa se je dvignil za 0,4 odstotka na 12.378 ton prepeljanega tovora.
VIR: STA

Skupščina Modre zavarovalnice imenovala novega nadzornika

Skupščina Modre zavarovalnice se je na današnji seji seznanila z odstopom člana nadzornega sveta Borisa Žnidariča in namesto njega v svet imenovala Bachtiarja Djalila, predsednika uprave Kapitalske družbe, so sporočili iz družbe.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Funt pred glasovanjem o brexitu najvišje v sedmih tednih

Vrednost funta pred ključnim torkovim glasovanjem o brexitu v britanskem parlamentu raste in je danes v primerjavi z dolarjem dosegel najvišjo vrednost v sedmih tednih. Vrednost funta se je dvignila na 1,2879 dolarja, kjer je bil nazadnje novembra lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
VIR: STA

Citigroup lani z dobičkom

Ameriška banka Citigroup, ki je kot prva večja banka v ZDA danes poročala o poslovnih rezultatih, je lani ustvarila 18 milijard dolarjev čistega dobička, potem ko je imela v letu pred tem 6,8 milijarde dolarjev čiste izgube na račun davčne reforme. Prihodki banke so ostali skoraj nespremenjeni pri 72 milijardah dolarjev.
VIR: STA

SRBIJA

NBS: Devizne rezerve konec decembra znašajo 11,2 milijarde EUR

Po predhodnih podatkih so bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije konec decembra znašale 11.261,8 mio EUR. Bruto devizne rezerve so se decembra znižale za 364,7 milijona evrov, neto devizne rezerve pa za 867 milijonov evrov, kar je predvsem posledica znatnega zmanjšanja deviznih obveznosti države - tako na domačem kot na mednarodnih trgih.
VIR: NBS

Z Rusijo je pogodba o železniškem prevozu vredna 230 milijonov evrov

Zorana Mihajlović ministrica za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Srbije je dejala, da bo Rusija 17. januarja med obiskom ruskega predsednika Vladimirja Putina podpisala pogodbo v vrednosti 230 milijonov evrov za dela na odseku Stara Pazova - Novi Sad.
VIR: Ekapija

Nazaj na novice