Dnevne novice - 19.12.2018
Objavljeno: 19. 12. 2018

SLOVENIJA

Teš za skoraj 18 odstotkov dvignil ceno toplotne energije

Termoelektrarna Šoštanj (Teš) je 1. novembra povišala ceno toplotne energije, ki jo dobavlja Komunalnemu podjetju Velenje za namen daljinskega ogrevanja prebivalcev Šaleške doline. Nova nakupna cena toplotne energije znaša 20,31 evra za megavatno uro, kar je 17,77-odstotna podražitev nakupne cene, so danes sporočili iz velenjske komunale.
VIR: STA

Leto 2018: Počasen tok kohezijskih evrov iz bruseljske blagajne

V okviru izvajanja evropske kohezijske politike 2014-2020 je bilo Sloveniji doslej dodeljenih 2,15 milijarde evrov, kar predstavlja 70 odstotkov razpoložljivih sredstev. Nadaljnji postopki do dejanskih izplačil pa tečejo počasi. Zahtevkov za povračila iz EU blagajne je zaenkrat le za 310 milijonov evrov oziroma 10 odstotkov razpoložljivih sredstev.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

V ZDA novembra pospešili gradnjo stanovanjskih blokov

V ZDA so novembra zgradili 3,2 odstotka več novih stanovanj in hiš kot oktobra, kar je na letni ravni 1,256 milijona enot. Vendar pa je rast doživela le gradnja stanovanjskih blokov, gradnja stanovanjskih hiš je namreč padla za 4,6 odstotka na letno prilagojeno raven 824.000 enot, kar je najmanj od maja lani.
VIR: STA

Bruselj in Rim dosegla neformalen dogovor o proračunskem predlogu

Evropska komisija in Italija sta dosegli neformalen dogovor glede predloga italijanskega proračuna za prihodnje leto, so danes sporočili z italijanskega ministrstva za gospodarstvo. Številk niso obelodanili, naj bi pa dogovor postal uraden v sredo, ko ga bodo potrdili v Bruslju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
VIR: STA

SRBIJA

Kitajski Zijin je prevzel RTB Bor - 350 milijonov dolarjev za dokapitalizacijo

Kitajsko podjetje Zijin Mining (Zygin Majning) je včeraj v Boru uradno prevzelo rudarsko podjetje RTB Bor (RTB). Kitajska družba je včeraj plačala 350 milijonov USD za dokapitalizacijo, zato je prejela 63 odstotkov lastništva nad RTB.
Vir: Ekapija

Siemens v naslednjih petih letih načrtuje podvojitev števila zaposlenih v Srbiji

Siemens Beograd je dosegel svoje cilje za poslovno leto 2018. Po mnenju Udoa Eichlingerja, direktorja družbe, bo Siemens v naslednjih petih letih podvojiti število zaposlenih v Srbiji.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice