Dnevne novice - 12.12.2018
Objavljeno: 12. 12. 2018

SLOVENIJA

Adria Airways in Air Canada z dogovorom o letih pod skupno oznako

Adria Airways in družba Air Canada sta podpisali dogovor o izvedbi poletov pod skupno oznako, t.i. code share dogovor, so sporočili iz domačega letalskega prevoznika. Kot so pojasnili, bo tako Air Canada pod svojo oznako tržil lete iz več kanadskih mest s povezavo na lete Adrie iz Bruslja, Frankfurta in Münchna do Ljubljane.
VIR: STA

IMF: Slovenija naj v dobrih časih pospeši ukrepanje za prihodnost

Gospodarske razmere v Sloveniji so dobre, država vstopa v šesto leto rasti BDP, trenutne dobre čase pa je treba izkoristiti za pospešitev strukturnih ukrepov, ki bodo omogočili dolgoročno krepitev blaginje, je ob koncu dvotedenske misije Mednarodnega denarnega sklada (IMF) v Sloveniji poudaril vodja misije Bernardin Akitoby.
VIR: STA

V Salonitu Anhovo precej vlagajo v avtomatizacijo proizvodnje

Anhovski Salonit po več kot uspešnem poslovanju v letu 2017 tudi letos povečuje prihodke, temu bo sledil tudi dobiček. Za investicije so letos namenili okrog deset milijonov evrov, namenjene pa so bile avtomatizaciji proizvodnje in zmanjševanju vplivov na okolje.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Azijske borze višje

Azijske borze so danes beležile rast indeksov. Med vlagatelji so se nekoliko pomirile skrbi glede trgovinskega spora med Kitajsko in ZDA, odmevala je predvsem novica, da so finančno direktorico Huaweija spustili na prostost po plačilu varščine.
VIR: STA

Apple kljub prepovedi sodišča na Kitajskem nadaljuje s prodajo iphonov

Ameriški tehnološki velikan Apple na Kitajskem danes kot običajno nadaljuje s prodajo iphonov, čeprav je kitajsko sodišče v ponedeljek prepovedalo prodajo večine njihovih telefonov zaradi patentnega spora med Applom in proizvajalcem čipov Qualcomm. V trgovinah pravijo, da s prepovedjo niso bili seznanjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
VIR: STA

Zaupanje med nemškimi vlagatelji nekoliko boljše

Zaupanje med nemškimi vlagatelji se je decembra nekoliko izboljšalo, vendar pa je med njimi še vedno mogoče zaznati negotovost glede prihodnosti, ugotavlja nemški Center za evropske raziskave (ZEW). Kazalnik zaupanja, ki ga izračunava ZEW, se je decembra na mesečni ravni zvišal za 6,6 točke na -17,5 točke.
VIR: STA

SRBIJA

NBS: Devizne rezerve v novembru 11,6 milijarde EUR

Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije na koncu novembra so znašale 11.626,5 milijona evrov, kar je za 76,2 milijona evrov več kot ob koncu oktobra.

Srbija odpira poglavja 17 in 18 v Bruslju

Na medvladni konferenci v Bruslju, ki je bila v ponedeljek 10. decembra je Srbija v pristopnih pogajanjih z EU odprla nova poglavja, in sicer poglavje 17 - Gospodarska in monetarna politika ter poglavje 18 - Statistika. S tema dvema poglavjema je Srbija doslej odprla skupno 16 poglavij, medtem ko sta dve začasno zaprti.
Vir: Ekapija 

Nazaj na novice