Dnevne novice - 11.12.2018
Objavljeno: 11. 12. 2018

SLOVENIJA

Telekom Slovenije za 2019 načrtuje 30 milijonov evrov dobička

Skupina Telekom Slovenije za leto 2019 načrtuje 30,3 milijona evrov čistega dobička ob 711,9 milijona evrov poslovnih prihodkov in 216 milijonov evrov EBITDA. Za investicije nameravajo nameniti 211,9 milijona evrov, kaže strateški poslovni načrt za obdobje 2019-2023, ki so ga danes potrdili nadzorniki.
VIR: STA

Zakon o izvrševanju proračuna pred odborom za finance

Odbor DZ za finance bo danes za obravnavo na plenarni seji pripravil predlog novele zakona o izvrševanju proračuna. S sprejemom se mudi, saj morajo biti predlagane rešitve uveljavljene najpozneje do konca leta, da bo nato izvrševanje proračuna za leto 2019 lahko nemoteno steklo. DZ bo zato novelo potrjeval po nujnem postopku.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Predlagana preložitev glasovanja glede brexita zamajala evropske borze in potopila funt

Poteza britanske premierke Therese May, ki je danes predlagala preložitev glasovanja o dogovoru z EU glede brexita, ki bi moralo biti v torek, je zamajala evropske borze in potopila britanski funt. Ta je popoldne izgubil 1,5 odstotka vrednosti, tečaj pa je upadel pod 1,2527 dolarja, kar je najnižja vrednost po lanskem aprilu.
VIR: STA

Kitajsko sodišče prepovedalo uvoz in prodajo iphonov

Kitajsko sodišče je danes prepovedalo uvoz in prodajo večine Applovih iphonov zaradi patentnega spora med ameriškim tehnološkim velikanom in proizvajalcem čipov Qualcomm. "Apple še naprej izkorišča naše intelektualne pravice in ne plačuje kompenzacije," je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil Qualcomm.
VIR: STA

SRBIJA

Ameriški sklad želi kupiti 20% Telekoma in Komercialne banke

Ripplewood Advisors investment predhodno Ripplewood Holdings je podal ponudbo za nakup 20% delnic državnega Telekoma in Komercialne banke.

Gradnja cevovoda, ki povezuje Srbijo s TurkStreamom se lahko začne marca 2019

Dela na izgradnji plinovoda v Srbiji od bolgarske do madžarske meje, TurkStream, se lahko začne med 1. in 15. marcem.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice