Dnevne novice - 28.11.2018
Objavljeno: 28. 11. 2018

SLOVENIJA

Na vrhu gospodarstva o formuli za odličnost

Na letošnjem vrhu gospodarstva, ki bo danes na Brdu pri Kranju, bodo iskali formulo uspeha za gospodarsko odličnost. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) predlaga nove ukrepe na makroekonomskem področju, učinkovitosti poslovnega okolja, učinkovitosti trga dela, razvitosti finančnega trga, inovativnosti in kakovosti upravljanja podjetij.
Vir: STA

V četrtek izredna seja DZ o predlogu zakona o minimalni plači

DZ se bo v četrtek sestal na izredni seji, na kateri bo med drugim obravnaval predlog novele zakona o minimalni plači, je danes sklenil kolegij predsednika DZ. Delodajalci in nekatere poslanske skupine vladi očitajo, da predlog ni bil pripravljen v dialogu s socialnimi partnerji.
Vir: STA

Mercator nadaljuje s poslovanjem po lex Mercatorju

Poslovanje Mercatorja z Agrokorjem in njegovimi družbami je skladno z lex Mercator, v najnovejšem poročilu, ki se nanaša na obdobje od začetka avgusta do konca oktobra ugotavlja izredni član uprave Mercatorja Gregor Planteu. Mercator ni dal nikakršnih poroštev, garancij, posojil ali jamstev, tudi ni prevzel ali plačal dolga namesto Agrokorja.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Razpoloženje nemških potrošnikov slabše

Rast inflacije in negotovost glede globalne gospodarske rasti negativno vplivajo na razpoloženje med nemškimi potrošniki. Kazalnik zaupanja potrošnikov, ki ga za mesec vnaprej izračunava raziskovalna hiša GfK, je upadel za 0,2 točke na 10,4 točke, potem ko je bil novembra nespremenjen pri 10,6 točke, poročajo tuje tiskovne agencije.
Vir: STA

Hammond: Brexit bo v vsakem primeru škodoval britanskemu gospodarstvu

Vse oblike brexita bodo škodovale britanskemu gospodarstvu, je pa predlagani načrt izstopa najboljši možen, je v pogovoru za BBC dejal britanski finančni minister Philip Hammond. Kot je pojasnil, analize kažejo, da se bo obseg gospodarstva malce skrčil, študijo dolgoročnih vplivov brexita pa naj bi vlada objavila kmalu.
Vir: STA

SRBIJA

27 odstotkov energije iz obnovljivih virov do leta 2020

V Srbiji se letno proizvede le 23% električne energije iz obnovljivih virov. Naš cilj pa je, da do leta 2020 povečamo ta delež na 27%, je dejal minister za rudarstvo in energijo Aleksandar Antić.
Vir: Ekapija

Dovoljenje za TurkStream - Zaključek leta 2020?

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je izjavil, da se Srbija pripravlja na izgradnjo TurkStreama in da se vse dogaja v skladu z evropskimi pravili. Bajatović je dejal, da je Agencija za energetiko zahtevala dovoljenje za izgradnjo TurkStreama preko Srbije in da projekt zdaj obravnava Energetska skupnost, ki ima 60 dni za odločitev o tej zadevi.
Vir: Ekapija

Povprečna neto plača v Srbiji je septembra znašala 47.920 dinarjev

Povprečna neto plača v Srbiji je v septembru znašala 47.920 dinarjev, kar je za 3,3% več kot septembra lani.
Vir: Ekapija, RZS

Nazaj na novice