Dnevne novice - 23.11.2013
Objavljeno: 23. 11. 2018

SLOVENIJA

Skupina Intereuropa v devetmesečju s 24-odstotno rastjo dobička

Logistična skupina Intereuropa je v devetih mesecih ustvarila 119,2 milijona evrov prihodkov od prodaje in 4,2 milijona evrov čistega dobička. To na letni ravni predstavlja osem- oz. 24-odstotno rast. Dobiček iz poslovanja se je medtem zvišal za pet odstotkov na 6,1 milijona evrov. S poslovanjem so se danes seznanili nadzorniki Intereurope.
Vir: STA

Dnevnik: Prodajni postopek MLM naj bi bil ustavljen

Prodajni postopek Mariborske livarne Maribor (MLM), ki je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), zanj pa se je zanimal sklad KJK Capital, naj bi bil po večkratnih podaljških za izvedbo poglobljenega skrbnega pregleda in oddajo ponudbe ustavljen, piše Dnevnik, ki se sklicuje na neuradne informacije več medsebojno povezanih virov.
Vir: STA

V upravo SDH Andrej Božič in Boštjan Koler

Nadzorni svet SDH je danes za nova člana uprave imenoval Andreja Božiča in Boštjana Kolerja. Prvi bo mandat nastopil 21. januarja prihodnje leto, drugi 1. decembra letos. Z decembrom bo s tem prenehal mandat sodno imenovane članice uprave Vanesse Grmek. Prvi nadzornik Damjan Belič je po seji izrazil veselje nad velikim zanimanjem za mesto v upravi.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Naložbeni načrt za Evropo po mnenju Bruslja ponovno oživil naložbe v Evropi

Naložbeni načrt za Evropo, imenovan tudi Junckerjev načrt, je v štirih letih od začetka izvajanja pripomogel, da so se naložbe vrnile na vzdržno raven, ugotavlja Evropska komisija. Naložbeni načrt je presegel cilj in pričakovanja ter je do zdaj zagotovil naložbe v višini 360 milijard evrov, pri čemer dve tretjini prihajata iz zasebnih virov.
Vir: STA

Funt raste po dogovoru o prihodnjih odnosih med EU in Združenim kraljestvom

Britanski funt, ki je prejšnji teden padal po zapletih z brexitom, danes raste po objavi novice, da so pogajalci EU in Združenega kraljestva dogovorili o osnutku politične izjave o prihodnjih odnosih med EU in Združenim kraljestvom. Močnejši funt je slaba novica za britanske izvoznike, zato padajo delnice multinacionalk.
Vir: STA

Francija in Japonska še naprej podpirata zavezništvo Renaulta in Nissana

Pariz, 22. novembra - Francoski minister za gospodarstvo Bruno Le Maire in njegov japonski kolega Hiroshige Seko sta danes v Parizu zagotovila, da zavezništvo med Renaultom in Nissanom tudi po odstavitvi Carlosa Ghosna z mesta predsednika Nissanovega upravnega odbora ni ogroženo.
Vir: STA

SRBIJA

KMBN: Na oglas za finančnega svetovalca za prodajo Komercialne banke se je odzvalo 14 podjetij, izbor bo opravljen do konca leta

Z Ministrstva za finance so sporočili, da se je na oglas za finančnega svetovalca za prodajo Komercialne banke, ki ga je objavila država, odzvalo 14 podjetij. Pričakovano je, da bo izbor za finančnega svetovalca in podpis pogodbe o svetovalni dejavnosti opravljen do konca leta. Z Ministrstva dodajajo, da pričakujejo, da bo javni poziv za privatizacijo objavljen do konca meseca junija naslednje leto.

Odločitev Gazproma za potek Turškega toka tudi skozi Srbijo – Prve dobave plina v letu 2020

V ruskem Gazprom so se odločili, da bo plinovod Turški tok potekal skozi Bolgarijo, Srbijo, Madžarsko in Slovaško. Po poročanju ruskega dnevnika Komersant so navedene države že pričele z aktivnostmi za vključitev v project. Prva dobava plina Bolgariji in Srbiji bo v letu 2020. Leto kasneje bo plinovod dosegel Madžarsko, kar bo ruskemu Gazpromu omogočilo prekinitev dobave plina Ukrajini.

Zahvaljujoč proračunskemu presežku se je Srbija odločila odkupiti za 10 milijard RSD državnih obveznic

Z Ministrstva za finance so sporočili, da so se zahvaljujoč proračunskemu presežku odločili, da na prvem predčasnem odkupu odkupijo milijon triletnih dinarskih državnih obveznic skupne nominalne vrednosti 10 milijard dinarjev. Kuponska stopnja donosa obveznic je 6% in rok dospelosti 22. februar 2019.

Nazaj na novice